900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
1 19.08.2019 14:55:28

POZOR na tega šestnajstletnika! RAZBIL PSG, napovedal veliko kariero in NAVDUŠIL SVET (video)

Profimedia
PSG je razred zase v francoski ligi. No, moral bi biti, a Rennes ga je ta konec tedna postavil na realna tla. Osrednje ime dvoboja pa je bil Eduardo Camavinga.

Da se je nogometaš iz Angole znašel v ospredju pravzaprav ne bi bilo nič nenavadnega, če ne bi vezist Rennesa štel le 16 let. Camavinga velja za enega najbolj nadarjenih igralcev na svetu, ob zmagi Rennesa nad PSG-jem pa je bil izbran za igralca tekme. Sicer pa gre za prvega igralca, rojenega leta 2002, ki je zaigral v eni od petih najmočnejših lig. Prvo profesionalno pogodbo je podpisal pri šestnajstih - sredi lanskega decembra.


Mladi afriški nogometaš je včeraj sodeloval pri obeh zadetkih svojega moštva, pri enem je neposredno podal, imel je kar 98 odstotkov uspešnih podaj, dobil večino neposrednih dvobojev, njegova predstava je bila skratka navdušujoča. Potem ko je Parižane v vodstvo popeljal Edinson Cavani, sta izid spreobrnila Mbaye Niang in Romain del Castillo. A kot rečeno, prvi igralec domačih je bil Camavinga. Trener Julien Stephan je izjavil, da je potem, ko je aprila debitiral za prvo ekipo, naredil velik korak naprej.

"Zdaj že več kot šest mesecev trenira s člani. Dobro se je vklopil v ekipo. Vsi v klubu mu stojimo ob strani, da bi se razvijal v dobrih pogojih. Potrdil je, da je izjemno nadarjen, da je takšen talent, kot smo tudi predvidevali," je še dodal Stephan.

Značke: rennes, psg, francija

Članki iz rubrike