Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
2 19.08.2019 11:21:43

Philippe COUTINHO tudi uradno član BAYERNA, neverjetno, kaj sta si ob podpisu privoščila KLUBA!

Philippe Coutinho je tudi uradno postal član nemškega Bayerna.

Potem ko sta katalonski in bavarski nogometni velikan Barcelona in Bayern konec tedna dosegla dogovor o posoji Philippa Coutinha na Bavarsko, je selitev Brazilca danes že uradna. Bayern je sporočil, da je Coutinho v nedeljo uspešno prestal zdravniški pregled, danes pa je že podpisal pogodbo.

Pogodba za zdaj predvideva, da bo 27-letni Coutinho na Allianz Areni ostal eno sezono, do junija 2020, kot posojen igralec Barcelone, Nemci pa imajo nato možnost odkupiti njegovo pogodbo.

Finančnih podrobnosti Bayern ni sporočil, Barcelona pa je na spletni strani objavila, da je prestop vreden 8,5 milijona evrov, Bayern bo prevzel plačevanje Brazilčeve pogodbe - njegova letna plača znaša 11 milijonov evrov, morebitni odkup pa bo nato stal 120 milijonov evrov.



Pri Barceloni, kamor je v sezoni 2017/18 prestopil iz Liverpoola (prestop je bil takrat skupaj z dodatki vreden blizu 140 milijonov evrov), je na 76 tekmah dosegel 21 golov. Osvojil je dva naslova španskega prvaka, španski pokal in španski superpokal.

V Bayernu bo dobil dres s številko 10, ki ga je v nemškem klubu dolga leta nosil Arjen Robben. "Zame je ta prestop velik izziv. Sem v novi državi pri enem najboljših klubov v Evropi. Zelo se že veselim, imam visokem cilje, prepričan sem, da jih bomo skupaj s soigralci tudi uresničili," je ob podpisu pogodbe dejal Brazilec.

Coutinho je kariero začel pri domačem Vascu da Gami, v Evropi pa je pred Barcelono in Liverpoolom igral še za Inter in Espanyol. Za brazilsko izbrano vrsto je doslej odigral 55 tekem in dosegel 15 golov, letos je z Brazilijo osvojil naslov južnoameriškega prvaka.

Članki iz rubrike