kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 19.08.2019 13:29:42

ODPELJAL GA JE REŠILEC! Po tekmi ga je bolela glava, rezultati preiskav ŠOKIRALI

Profimedia
Napadalec švicarskega Basla Ricky van Wolfswinkel je na tekmi kvalifikacij za ligo prvakov z avstrijskim LASK-om utrpel pretres možganov.

Basel je v tretjem krogu kvalifikacij kar nekoliko presenetljivo dvakrat izgubil z avstrijskim LASK-om. Po prvi tekmi, domačem porazu z 1:2, je zaradi bolečin v glavi potožil Nizozemec van Wolfswinkel. Prva diagnoza je bila pretres možganov, a zdravniki so ga zadržali in za vsak slučaj opravili še številne druge preiskave.

Kot se je izkazalo, je nogometašu pretres možganov rešil življenje, saj so preiskave pokazale nenormalno razširjene krvne žile v možganih, torej anevrizma. Posledice bi bile lahko usodne, anevrizma bi lahko počila, prišlo bi do možganske kapi in smrt bi bila blizu.



"Zelo sem vesel in hvaležen, ker so mi zaradi ene poškodbe odkrili nekaj zelo resnega. Pogosto je ta bolezen usodna, še posebej, če je ne odkrijemo pravočasno. Ponavadi je že prepozno. Udarec, ki sem ga prejel med igro in zaradi katerega so me odpeljali v bolnišnico, nima nobene veze z anevrizmo. To sem imel že prej, vendar nisem opazil nobenih simptomov te bolezni," je dejal van Wolfswinkel, ki zdaj čaka na operacijo. Zanj je ta sezona že končana. A kaj je to v primerjavi s tem, kar bi ga lahko doletelo, če ne bi imel sreče v nesreči.

Tridesetleni Nizozemec je doslej v karieri nastopal za Vitesse, Utrecht, Sporting, Norwich, St. Etienne, Betis in Basel.

Članki iz rubrike