profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
1 19.07.2019 11:36:50

Italija je ŠOKIRANA, sramoten izpad zvezdnika iz Juventusa: Vozil pijan, policistom pa vpil ...

Nekdanjega francoskega nogometnega reprezentanta Davida Trezegueta, ki je zdaj ambasador italijanskega prvaka Juventusa, je policija v Torinu v noči iz srede na četrtek ustavila pijanega za volanom, poročajo italijanski mediji. Nekdanji napadalec naj bi se nespoštljivo vedel do policistov.

Policija je 41-letnega Francoza ustavila kmalu po polnoči, ko se je vračal domov z zabave s prijatelji, poroča Corriere di Torino. Trezeguet je sprva zavrnil preizkus alkoholiziranosti, a mu je bil odrejen test, ki je pokazal, da ima v krvi med 1,5 in 1,7 grama alkohola na liter, trikrat več od dovoljenega.

Med prerekanjem s policisti o preizkusu alkoholiziranosti naj bi se nespoštljivo vedel in preklinjal policiste, še poročajo italijanski mediji, ki navajajo besede mimoidočih. Med drugim naj bi vpil: "Reveži, ne zaslužite niti 2000 evrov."

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bo Trezegeut moral plačati globo, ostal pa je tudi brez vozniškega dovoljenja. Na njegovo obnašanje se je odzval italijanski notranji minister Matteo Salvini, ki je pohvalil ravnanje policistov in okrcal Francoza.



"Zahvaljujem se policistom iz Torina. Z dobrim delom so razgrnili pomilovanja vredno obnašanje 'prvaka'," je na Twitterju zapisal Salvini.

Trezeguet je velik del svoje klubske kariere preživel v Juventusu, kjer je igral od leta 2000 do 2010. Z 171 zadetki je najboljši tuji strelec črno-belih vseh časov.

V Italiji se ga sicer spominjajo tudi kot krvnika njihove reprezentance v finalu evropskega prvenstva leta 2000, ko je v podaljšku dosegel odločilni zadetek za zmago galskih petelinov.

Značke: nogomet, policija, alkohol

Članki iz rubrike