Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
5 19.07.2019 11:12:04

PRAVLJICE ZA MALE OTROKE: Poglejte, kako se je izrodila še ena izmed Mandaričevih obljub

Bobo
Narediti Olimpijo bolj slovensko. Mar res, gospod Mandarić? Poglejte, kako se je izrodila (še) ena izmed Mandaričevih obljub.

Ko je pred dobrim letom dni klop Olimpije kljub osvojeni dvojni kroni moral zapustiti Igor Biščan, je bil eden izmed razlogov tudi ta, da je predsednik Milan Mandarić želel Olimpijo narediti bolj slovensko. Z več domačimi igralci. Vsaj tako je razlagal 80-letni poslovnež. "Del uspeha kluba je tudi to, da razvijamo domače, slovenske igralce," je v intervjuju za Slovenske novice dejal Mandarić. Še ena od obljub, ki se je izrodila oziroma izzvenela v prazno.


Včeraj je namreč padel rekord. Kot je na socialnem omrežju zapisal OptaŽabar, natančni kronist zgodovine ljubljanskega kluba, se je zgodilo prvič v zgodovini kluba, da je evropsko tekmo začelo kar devet tujih igralcev. Od Slovencev sta bila na zelenici le 30-letni vratar Nejc Vidmar in pa 24-letni vezist Mario Jurčevič.

Poleg njiju so v začetni enajsterici začeli še trije nogometaši s potnim listom BiH ter Hrvat, Srb, Albanec, Latvijec, Ganec in Kamerunec. V nadaljevanju sta vstopila še Avstrijec in Srb, medtem ko je bila vloga tretjega Slovenca Vitje Valenčiča bolj ali manj simbolična. Združeni narodi.

Članki iz rubrike