Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 27.06.2019 11:16:51

Kaj ni jasno Atleticu?! Že tako astronomsko odškodnino še zvišali, razlog pa ...

Reuters
Španski Atletico Madrid, klub slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka, je za 19-letnega igralca portugalskega kluba Benfica Joaa Felixa ponudil 126 milijonov evrov. Če Benfica ponudbo sprejme, bo to peti najdražji prestop vseh časov.

Benfica je potrdila, da ima Joao Felix v pogodbi odkupno klavzulo v višini 120 milijonov evrov. "Atletico Madrid je predstavil predlog odkupa napadalca Joaoja Felixa Sequeire za 126 milijonov evrov, ki jo še preučujemo," so zapisali v klubu Benfica. Številni se ob tem sprašujejo, zakaj je Atletico ponudil še šest milijonov evrov več, kot pa je znašala odkupna klavzula. A razlog se skriva v tem, da si Španci znesek želijo plačati v dveh obrokih, kar pa zdaj preučujejo pri Benfici.

Za nadarjenega Felixa kažejo zanimanje tudi drugi vodilni evropski klubi, kot so Manchester City, Manchester United in Juventus. Atletico bi Felixa uporabil kot zamenjavo za francoskega reprezentanta Antoina Griezmanna, ki odhaja v Barcelono.



Portugalski 19-letnik ima za seboj izjemno sezono, saj je z Benfico v portugalskem državnem prvenstvu zadel 20 golov in pomagal klubu k naslovu državnih prvakov. Na začetku meseca je debitiral tudi v reprezentančnem dresu, ko je Portugalska v ligi narodov v polfinalu premagala Švico.

Felix bi ob podpisu pogodbe postal drugi najdražji najstnik, takoj za Kylianom Mbappejem, za katerega je Paris Saint-Germain odštel 180 milijonov evrov.

Značke: nogomet, prestop, španija

Članki iz rubrike