profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ue
ue
0 16.06.2019 10:59:27

NAVIJAČI ZVEZDE proti svojemu nekdanjemu ljubljencu! Uporabili so kar NJEGOVE legendarne BESEDE: 'JEB.M te ...' (video)

Delije so obrnile hrbet igralcu, ki so ga nekoč častile in povzdigovale v nebo.

Na sobotni tretji tekmi finala srbskega košarkarskega prvenstva med Crveno zvezdo in Partizanom sta se na tribunah pojavila tudi transparenta z naslednjo vsebino: 'Sjever – produžena ruka Srbije, nikada vlasti i službe! Jebem te u ta usta škrbava'.

'Sever - podaljšana roka Srbije, nikoli oblasti in službe!' se glasi prevod prvega dela, tistega drugega pa verjetno tako ali tako ni treba prevajati. S službo, to je najbrž prav tako jasno, je mišljena varnostno obveščevalna služba ... Za kaj sploh gre pri vsem in komu je bilo sporočilo namenjeno?


Vrniti se je treba nekaj dni nazaj in tekmo nogometnih kvalifikacij za EP med Črno goro in Kosovom. Na dan tekme so se namreč selektor Ljubiša Tumbaković in igralca Mirko Ivanić ter Filip Stojković, ki si kruh služita pri Crveni zvezdi, odločili, da ne bodo zaigrali proti reprezentanci, ki je v Srbiji ne priznavajo. Bojda so se vsi trije za to potezo odločili zaradi velikega pritiska, pod katerim so se znašli, celo groženj, če bi bili akterji tekme s Kosovom.

Predsednik črnogorske zveze Dejan Savičević je potezo vsem trem zameril, posebej selektorju Tumbakoviću, v enem od nastopov na televiziji pa obtožil direktorja Crvene zvezde Zvezdana Terzića, da je preko navijačev Delij pritisnil na trojico, da zavrne nastop proti Kosovu, Delije hkrati obtožil, da so podaljšana roka oblasti. Savičević je bil med letoma 1988 in 1992 tudi sam član Zvezde, s katero je leta 1991 postal evropski prvak, bil je eden od ljubljencev prav tih Delij.

Njihov odgovor je dobil na košarkarskem srečanju, tisti drugi stavek pa ni bil tam kar tako. Jasno, gre za znamenite besede prav Savičevića iz še bolj znamenitega intervjuja v Zagrebu neposredno pred tekmo Hrvaška - Jugoslavija leta 1999, ko je na provokacijo nekega mimoidočega odgovoril s psovkami, ki so postale podoben sinonim zanj kot njegova izjemna preigravanja na igrišču.

Članki iz rubrike