favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 25.05.2019 10:40:25

Noče igrati, ker imajo nogometaši večjo plačo

Norveška nogometna zvezdnica Ada Hegerberg, leta 2018 dobitnica zlate žoge za najboljšo nogometašico na svetu, vztraja pri svoji odločitvi, da se zaradi neenakopravnega položaja v primerjavi z moškimi kolegi ne bo udeležila letošnjega svetovnega prvenstva, ki se bo čez 14 dni začelo v Franciji.

Norvežanka je v mesecu maju še enkrat odločno zavrnila poziv selektorja Martina Sjögrena za nastop na SP. "Težavo smo skušali rešiti, imeli smo sestanek, a odločila se je, da ne bo igrala," je dejal Sjögren.

Hegerbergova je za Norveško nazadnje igrala na EP 2017 pri 22 letih, nato pa sklenila reprezentančno kariero. Sprla se je z norveško zvezo. "Enostavno ni bilo pravega spoštovanja. Včasih je treba sprejeti težke odločitve in ostati zvest sebi," je to že pred pol leta pokomentirala igralka.



Kot pravi športnica, je nogomet že več let najbolj priljubljen šport na Norveškem za fante in punce: "A dekleta nimajo enakih možnosti. Nehali smo govoriti o razvoju in druge države so nas prehitele."

Hegerbergova igra za francoski Lyon s katerim je petkrat osvojila francosko prvenstvo, trikrat pokal in štirikrat tudi ligo prvakinj. Nazadnje je prejšnji teden v finalu letošnje lige prvakinj Barceloni za novo zmago s 4:1 zabila kar tri gole.

Članki iz rubrike