Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
2 24.05.2019 09:50:32

VSI morajo videti! NORO, kaj je Ronaldo naredil za OTROKE V GAZI! To je neverjetno! No, ja ...

Reuters
V tem tednu so svetovni splet preplavili zapisi o donaciji vseh donacij.

Kot so razširili nekateri arabski in ruski mediji, nato pa povzele tudi mnoge velike medijske hiše, je Cristiano Ronaldo otroke v obubožani in oblegani Gazi obdaroval za Ramadan, sveti muslimanski mesec. Namenil naj bi jim kar 1,5 milijona evrov, kar se je zdelo kot fantastična gesta brez primere. Toda bolj kot je novica krožila in se širila, bolj kot je Ronaldo postajal idol tako med oboževalci kot med širšo javnostjo, bolj se je postavljalo nekaj vprašanj. 

Na primer od kod je novica prišla, kdo jo je prvi objavil in zakaj se z njo slavni nogometaš ni pohvalil na nobenem od svojih uradnih profilov. Stvar je postala tako sumljiva, da so se nekateri mediji lotili iskanja resnice in jo tudi našli. Resnica pa pravi, da je neznani vir zadevo lansiral preko arabskih in ruskih medijev, ti so citirali drug drugega, vse skupaj pa je čista izmišljotina. Kar so zdaj priznali tudi v uradni PR službi portugalskega zvezdnika, kjer zadeve niso želeli ustaviti. 

"Podatek, da je Cristiano daroval 1,5 milijona evrov za otroke v Gazi ne drži. V vse skupaj se nismo želeli mešati, lahko pa potrdimo, da zadeva ne drži," so dejali in se branili pred napadi, da bi stvar, ki se je tako zelo razširila, morali zanikati. A jim to verjetno ni bilo v interesu ...   

Značke: ronaldo, gaza

Članki iz rubrike