Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 29.03.2019 20:56:17

Uefa z denarnimi kaznimi nad klube in njihove navijače

Krovna evropska nogometna zveza (Uefa) je danes kaznovala nekaj ekip, ki še sodelujejo v evropskih pokalih, zaradi neprimernega obnašanja navijačev ali zaradi pomanjkljivosti pri organizaciji tekem. Vse kazni so denarne, najvišjo v znesku 50.000 evrov je tokrat dobil Eintracht.

Eintrachtu je zaradi uporabe pirotehnike na prejšnji tekmi evropske lige proti Interju grozila prepoved gostovanja navijačev, a so jo v Frankfurtu odnesli le z denarno kaznijo 50.000 evrov, 3200 navijačev pa bo lahko videlo tekmo v Lizboni proti Benfici.


Francoski Rennes bo plačal 44.000 evrov zaradi vdora navijačev na igrišče na tekmi z Arsenalom in slabe organizacije tekme, podobno pa je bilo s Portom, ki bo moral odšteti 28.500 evrov. Njegova tekmica na tej tekmi lige prvakov Roma pa bo morala Portugalcem poravnati škodo, ki so jo na opremi stadiona povzročili njeni navijači, v višini 5000 evrov.

Ajax je nekoliko presenetljivo premagal madridski Real in se uvrstil v četrtfinale lige prvakov, Uefa pa ni spregledala, da so njegovi navijači uspeh proslavili tudi na neustrezen način; 15.000 evrov znaša kazen zaradi metanja predmetov na igrišče, še 8000 pa odškodnina, ki jo morajo v Amsterdamu za povzročeno škodo plačati Madridčanom.

Značke: nogomet, uefa

Članki iz rubrike