Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.03.2019 17:52:04
Deli članek:

URADNO: Bayern podrl rekord, za FRANCOSKEGA ZVEZDNIKA odštel kar 80 milijonov!

Profimedia

Bayern je potrdil prihod francoskega nogometaša, za katerega bo odštel kar 80 milijonov evrov. Slednje je rekordna vsota, ko je govora o bavarskem velikanu.

Govorice so meso postale, Lucas Hernanez se bo poleti iz Madrida preselil v München. Po Benjaminu Pavardu (Stuttgart) je to druga potrjena okrepitev Bayerna za prihodnjo sezono. Skoraj zagotovo ne tudi zadnja, na Allianz Areni so namreč krenili v rekonstrukcijo ekipe. In pri tem začeli podirati rekorde in rušiti lastne principe.
Pregovorno varčni Bayern, ki v preteklih letih ni razmetaval z milijoni kot nekateri drugi evropski velikani, je zdaj segel globoko v žep. Precej globlje kot kdajkoli, za 23-letnega branilca bo Alteticu odštel okroglih 80 milijonov evrov. Pred tem je bil rekorder še en Francoz Corentin Tolisso, za katerega so Lyonu poleti 2017 odšteli dobrih 40 milijonov.

Osemdeset milijonov je bila še nedolgo tega za Bayern nepredstavljiva vsota. A Uli Hoeness, Karl-Heinz Rummenigge in ostala druščina s Säbener Straße so kot vse kaže uvideli, da tista fraza "kolikor denarja toliko muzike", ni iz trte zvita. Letos so se Bavarci iz lige prvakov poslovili že v osmini finala, najhitreje v zadnjih osmih letih. In če želijo v prihodnje držati korak z evropskimi velikani na zelenici, ga bodo morali tudi na tržnici.
Hernandez, ki je zadnjo tekmo za Atletico že odigral, saj bo v kratkem operiral koleno, nadaljuje tradicijo francoskih nogometašev v dresu serijskih nemških prvakov. S Pavardom se bosta v slačilnici Bayerna pridružila rojakoma Tolissoju in Kingsleyju Comanu, tam bo do konca sezone tudi Franck Ribery, nekoč pa so bili Bixente Lizarazu, Willy Sagnol in Jean Pierre Papin.