kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
1 12.02.2019 17:57:10

Športni direktor Juventusa PODROBNO RAZKRIL, kako je RONALDO PRISTAL V STARI DAMI

Profimedia
Lanski poletni prestop Cristiana Ronalda iz madridskega Reala v Juventus je eden vidnejših v vsej nogometni zgodovini. Kako je pravzaprav prišlo do tako pompoznega posla, je v pogovoru za italijansko Gazzetto dello Sport razkril športni direktor stare dame Fabio Paratici.

Kot je uvodoma priznal, do prestopa morda nikoli ne bi prišlo, če se ne bi Juventus in Real pomerila v četrtfinalu lanske lige prvakov. "Ko smo igrali v Madridu, je pristopil Ronaldov agent Jorge Mendes. Rekel sem mu, da je Cristiano dosegel nekaj neverjetnih zadetkov. Pogledal me je in mi dejal: 'Ne boste verjeli, ampak, če bo Cristiano menjal klub, bo želel prestopiti v Juventus. Imejte to v mislih, to je manj nenavadno, kot je morda to zdaj videti. No, o tem se bomo pogovarjali pozneje.' Potem sem se dobil z Mendesom in agentom Giovannijem Branchinijem, da zaključimo prestop Cancela, jaz pa sem vseskozi razmišljal o Mendesovih besedah o Ronaldu," je razlagal Paratici.

Fabio Paratici
Fabio Paratici
Profimedia


"Mendes me je pogledal in bilo je videti, da je tokrat zelo resen. 'Zapomnite si te besede. Ronaldo bo zapustil Real. Jasno vam pravim, da želi podpisati le za Juventus. Igral je za Manchester Unied, potem za Real Madrid. On igra le za ekipe, ki imajo bogato zgodovino. Nikoli ni igral v Italiji, želi pa osvojiti naslov v Serie A. Če ga želite, takoj pride.'"

Paraticiju je postalo jasno, da je stvar resna in da do tega posla res lahko pride.

"Rekel sem mu: 'V redu, če je tako. Povejte, kakšne so podrobnosti.' Seveda, v mislih sem imel njegove besede, vsekakor pa sem vedel, da si v Juventusu seveda želimo Ronalda. Na novi sestanek sem prišel zelo dobro pripravljen. Mislil sem si, da želim vedeti, kot v pokru, kakšne karte drži v roki," je nadaljeval športni direktor Juventusa.

Mendes ni ovinkaril: "To je plača za Ronalda, to pa je odškodnina za Real." Paratici je prosil za nekaj dni, da razmisli, potem je poslal svoj odgovor. Tako se je zgodil velik posel. Eden največjih.

Članki iz rubrike