zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

nu
nu
0 23.12.2018 14:06:19

Milanu se je 'ZMEŠALO': Predsednik ZASLEDOVAL NOVINARJE in celo VOHUNIL za svojimi zaposlenimi!

vszi
Neverjetna zgodba prihaja iz Italije.

Zgodba, ki jo je svojim bralcem postregla ugledna La Repubblica, se bere kot kriminalka. Glavno vlogo v njej ima italijanski velikan Milan oziroma njegov nekdanji predsednik Yonghong Li. Slednji je bil tisti, ki je pred časom prekinil desetletja dolgo vladavino Silvia Berlusconija, toda kar se je napovedovalo kot velika zgodba o uspehu, je bilo na koncu polomila epskih razsežnosti. Kitajec je bil dejansko prevarant, kaj kmalu je postalo jasno, da ni niti približno tako premožen, kot se je hvalisal. Yonghong Li je bil prvi mož rdeče-črnih le leto dni, potem so mu klub dobesedno iztrgali iz rok, saj ni bil sposoben poravnati obveznosti do investicijskega sklada Elliott Management Corporation.

La Repubblica zdaj trdi, da so bili zadnji meseci Kitajčeve vladavine sila kaotični, tudi zaradi tega, ker je želel Yonghong Li na vsak način izvedeti, kdo javnosti oziroma medijem izdaja zaupne informacije iz uprave kluba. Posledično je Milan najel detektivsko agencijo, ki je več tednov s štirimi agenti zasledovala kar štiri novinarje. Pod drobnogledom so bili Enrico Curri in Luca Pagni iz La Repubblica, Carlo Festa iz Il Sole 24 Ore in Tobia De Stefano iz Libera. Za detektivske storitve je moral Milan plačati kar 80.000 evrov!

Toda to ni bilo vse. Hkrati je Kitajec zahteval pregled računalnikov, tablic in telefonov vseh tedanjih direktorjev Milana, poleg tega je od Telecom Italie zahteval vse izpise telefonskih pogovorov štirih zaposlenih. Še več, kar nekajkrat so prostore kluba obiskali tudi strokovnjaki, ki so imeli nalogo, da odkrijejo morebitne prisluškovalne naprave.

yonghong li
Reuters

Značke: ac-milan, yonghong-li

Članki iz rubrike