Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
23.12.2018 13:47:06
Deli članek:

Vsaj NEKAJ DOBREGA za navijače Olimpije: Prvi JANUARSKI NAKUP bolj kot ne že POTRJEN

Eric Boakye bo ostal v Ljubljani.

Zasedba, s katero se bo Olimpija podala v spomladanski del sezone 2018/19, je ta hip velika neznanka. Predsednik zeleno-belih Milan Mandarić je nedolgo tega razkril, da bodo Ljubljančani dodobra prevetrili svojo zasedbo. Številni bodo odšli, tudi oziroma predvsem najbolje plačani. Na izhodnih vratih je nemalo znanih obrazov, toda v poplavi prihajajočih slabih novic je zdaj prišla vsaj ena dobra, ki se jo lahko navijači razveselijo.

Prvi januarski nakup Olimpije je bolj kot ne že potrjen, čeravno ne gre za nogometaša, ki ga bodo Ljubljančani javnosti predstavili kot novinca. Eric Boakye je član Olimpije že od začetka letošnjega leta, se bo pa v kratkem spremenilo to, da za zmaje ne bo več igral kot posojen nogometaš. Olimpija ga bo dokončno odkupila od kluba Asokwa United, od koder je pred časom v Stožice prišel tudi Abass Issah. Odškodnina še ni znana, a se govori, da bodo zeleno-beli za najstnika iz Gane plačali bolj kot ne drobiž.

Boakye bi sprva v Ljubljani moral ostati le do poletja, a je Olimpija po koncu pretekle sezone dosegla podaljšanje posode še za pol leta. Zdaj bi se Boakye že moral vrniti v matični klub, toda to se ne bo zgodilo. Šele 18-letni desni bočni branilec je v dresu aktualnega slovenskega prvaka za zdaj odigral osem tekem.

alesfevzer.com