Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
2 15.12.2018 12:47:37

TOLE ODMEVA PO SVETU! Luka Modrić 'UBIL' Cristiana Ronalda in Messija! TOLE jima očita!

Reuters
Takšnih besed od Luke Modrića nismo vajeni!

Hrvaški nogometni superzvezdnik Luka Modrić je dal svoj prvi veliki intervju po osvojitvi zlate žoge. V pogovoru za Sportske Novosti se je razgovoril o številnih temah, med drugim je dal tudi zelo oster odgovor vsem tistim, ki mislijo, da si ni zaslužil najprestižnejše individualne nagrade in se spotaknil ob dejstvo, da na prireditvi ni bilo ne Cristiana Ronalda ne Lionela Messija.

"Iskreno, nimam posebnega komentarja. V vseh izborih, v katerih so glasovali različni ljudje, sem premočno osvojil prvo mesto. Torej, z vseh strani se ljudje strinjajo - da sem bil najboljši v sezoni, v letu 2018. Zato se ne obremenjujem s polemikami. Nihče mi ni ničesar podaril, za seboj nimam logistične podpore in kampanje; Lahko sem opozoril nase zgolj z nogometom. Zato sem srečen, ker so ljudje to prepoznali. Počutim se, da sem si zaslužil vsa ta priznanja," je Modrić podal svoj komentar na polemike okrog izbora zlate žoge.


Na dejstvo, da Messija in Cristiana ni bilo na prireditev, je odgovoril z naslednjimi besedami: "Ne morem govoriti v imenu drugih, zakaj nekoga ni bilo na podelitev priznanj, to je njihova odločitev. Je pa res, da ni logična. Vse skupaj je videti, kot da so te podelitve in nagrade pomembne in vredne samo takrat, kadar jih dobita onadva. To ni fer ne do kolegov, igralcev ne do glasovalcev, ki so ju deset let zapovrstjo proglasili za najboljšega. Ni pa fer niti do nogometa niti do navijačev. Toda ponavljam: Vsakdo se obnaša tako, kot misli, da se mora."

Tako ostrih besed od Modrića nismo navajeni. Toda vezist Reala si je tokrat dal duška. "Poglejte, za mene so stvari zelo enostavne: Cristiano Ronaldo in Messi sta dva fenomena, ki sta dominantna deset let. Sta pred vsemi po kakovosti. Toda tukaj govorimo o sezonskem učinku in nekaj mora veljati, da so bili rezultati glasovanja isti pri selektorjih, trenerjih, igralcih, legendah nogometa, novinarji in navijači. Ali vsi po vrsti živijo v zablodi? Če bomo glasovali glede na kakovost igralcev, potem nam preostane le, da vsa priznanja podelijo Messiju in Ronaldu, vse dokler bosta aktivno igrala nogomet. In da se ukinejo kakršni koli izbori," je še naprej modroval Modrić.

In se spotaknil tudi ob izjavi Jordija Albe, ki je izbor zlate žoge proglasil za farso in Diega Simeoneja, ki pravi, da bi moral slaviti njegov varovanec Antoine Griezmann. "To me ne more razočarati, ker mi je jasno, da danes vsi promovirajo svoje igralce, iz tega ali onega razloga. Tudi moji soigralci so bili navsezadnje za mene. Toda moti me ta pristop, da so isti glasovalci bili verodostojni v zadnjih 10 letih, zdaj, ko je njihov glas šel k nekomu drugemu, v tem primeru meni, pa so kar naenkrat ti glasovalci prevaranti. In res mi je ok, ker Simeone misli, da je njegov igralec ali kateri drug igralec boljši od mene, toda moti me njegova potreba ves čas omalovaževati Real in Realove igralce. Vsako priložnost izkoristi, da insinuira nečastne posle v škodo drugih, ki bi kao lahko pojasnile Realove uspehe. Imam veliko spoštovanja do Diega Simeoneja in vsega, kar je naredil z Atleticom, tako kot imam spoštovanje do igralcev, navijačev v velikem klubu Atleticu. Ko so nas premagali, smo jim iskreno čestitali in sprejemali športne epiloge. Ni fer in ni korektno, da našim uspehom, med katerimi sta dve častni in težko prigarani zmagi nad Atleticom v finalu lige prvakov, pripisuje populistične teze o nekakšnem favoriziranju Reala," je dejal Modrić.

Članki iz rubrike