Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
5 15.12.2018 09:48:31

VELIKA DRAMA S SREČNIM KONCEM pri nogometašu MARIBORA! Transplantacija srca JE USPELA!

Andrej Križ
Nogometaš Maribora slavi veliko zmago.

Nogometaš Maribora Sandi Ogrinec, ki trenutno s statusom posojenega nogometaša igra za Krško, je v teh dneh verjetno eden izmed najbolj srečnih ljudi na svetu! Svetlolasi talentirani vezist je lahko namreč doma znova pozdravil svojega mlajšega, šele 14-letnega brata Dejana, ki je uspešno prestal transplantacijo srca.

"Jokal sem od sreče, ko sem 13. novembra ponoči izvedel, da me čaka novo srce. Deset minut pred drugo uro zjutraj sem poklical domov in jim to sporočil. Čutil sem, da bo vse v redu. Predno so me odpeljali v operacijsko dvorano, pa sva s sestro, ki je takrat skrbela zame, tudi skupaj molila ..." je svojo izpoved za revijo Zarja začel Dejan Ogrinec in spregovoril o svojih prvih občutkih po operaciji. "Občutki so bili odlični! Najprej sem pogledal barvo rok; bila je zdrava in kar nisem se jih mogel nagledati ... Zaradi premalo kisika v krvi, kar je posledica srčne napake, so bile pred operacijo moje roke iz dneva v dan vse bolj modrikaste."

Mladenič je bil rojen s kompleksno srčno napako, zato sta njegova starša že kmalu po rojstvu izvedela, da bo moral njun sin najkasneje v pubertetniških letih na transplantacijo srca. Do transplantacije je bil operiran kar trikrat, najprej pri šestih tednih, nato pri štirinajstih mesecih in še pri štirih letih. Zdaj je šel torej še četrtič pod nož, transplantacija je bila uspešna, Dejan pa je končno zdrav.

Celotno zgodbo si lahko preberete tukaj.

Članki iz rubrike