Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.11.2018 12:50:07
Deli članek:

UF, KAKŠNA IMENA?! Kdo so nogometni trenerji, ki so trenutno brez zaposlitve

Reuters

Na zavodu so v tem trenutku številna zveneča trenerska imena.

Bojda obstajati samo dve vrsti trenerjev. Tisti, ki so bili odpuščeni in tisti, ki še bodo. Trener mora imeti vseskozi pripravljene kovčke, če uporabimo še eno zlajnano frazo.


Tisti trenerski težkokategorniki, ki so trenutno na zavodu za zaposlovanje, med drugim pozorno spremljajo dogajanje v Bayernu, stolček Niki Kovaču se namreč pošteno maje. V Berlinu rojeni Hrvat naj bi se po pisanju dobro obveščenega Bilda na nedeljskem jutranjem sestanku že poslovil od igralcev bavarskega velikana, pri tem pa ni skoparil s kritikami na njihov račun.


Ne le Kovaču, že dalj časa se trese stolčke tudi Joseju Mourinhu, ki v gledališču sanj nikakor ne more zrežirati predstave uspešnice, na sosednjem Hrvaškem pa danes odmeva še ena rošada na klopi Hajduka.


In kdo so trenutno trenerji, ki so na borzi dela? Na svojo novo priložnost med drugim čakajo Julen Lopetegui (52 let/nazadnje Real), Zinedine Zidane (46 let/nazadnje Real), Antonio Conte (49 let/nazadnje Chelsea), Arsene Wenger (69 let/nazadnje Arsenal), Peter Bosz (55 let/nazadnje Borussia D.), Laurent Blanc (53 let/nazadnje PSG), Peter Stöger (52 let/nazadnje Borussia D.), Ralph Hasenhüttl (51 let/nazadnje Leipzig), Sam Allardyce (64 let/nazadnje Everton), Leonardo Jardim (44 let/nazadnje Monaco), Vincenzo Montella (44 let/nazadnje Sevilla), Slaviša Jokanović (50 let/nazadnje Fulham), Siniša Mihajlović (49 let/Sporting), David Moyes (55 let/West Ham), Frank de Boer (48 let/Crystal Palace)..., če naštejemo le nekatere.


Izbire vsekakor ne manjka.