GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

nu
nu
0 13.11.2018 12:15:16

Slovo angleške LEGENDE: Eden tistih, ki ga je bilo užitek gledati

Reuters
Nekdanji zvezdni Chelseaja je kopačke obesil na klin.

Joe Cole je prišel do konca poti. »Naslednji Gazza« so mu rekli zaradi podobnega sloga igre kot ga je gojil Paul Gascogine. Nekateri bi rekli, da zaradi poškodb podobno kot tisti originalni Gazza nikoli ni upravičil vseh pričakovanj in docela unovčil talenta. A ko je bil pravi, ko je bil dober, ga je bilo užitek gledati. Eden tistih, za katerega bi bili vedno pripravljeni plačati vstopnico.

Otrok West Hama je najboljša leta pustil v Chelseaju, s katerim je med drugim trikrat osvojil Premier ligo, igral pa je še za Liverpool, Lille, Aston Villo in Coventry. Jesen kariere je tako kot še nekateri nekdanji soborci (Gerrard, Lampard...) pričakal onstran velike luže, v vrstah ekipe Tampa Bay Rowdies. Na Floridi, kot vsi pravi upokojenci.

Zdaj je sporočil, da je konec. Brez obžalovanj. »Uresničile so se mi sanje. Upam, da bosta naslednji dve desetletji tako posebni kot sta bili pretekli dve,« pravi 37-letnik ki se želi zdaj podati v trenerske vode.

»V vsaki karieri so ključni trenutki. Eden mojih se je zgodil, ko sem bil še mlad igralec pri West Hamu. Takrat je do mene pristopil nek starejši soigralec in mi dejal: Uživaj vsako tekmo, mladi mož. Kariere bo konec kot bi trenil z očesom in ko bo enkrat konec, boš vse skupaj zelo pogrešal. Prav je imel. Poskušal sem igrati in živeti v skladu z njegovim nasvetom, vsak dan v karieri profesionalnega nogometaša je namreč velik privilegij in velika čast,« je ob uri slovesa še dejal Cole, ki je najboljši nogomet igral pod Josejem Mourinhom.

Značke: joe-cole, chelsea

Članki iz rubrike