002mv Odkrito.si

Sebastian Cavazza pred velikim izzivom

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za soboto, 20. aprila

čiščenje uvodna Petisvet.si

Vsako nebesno znamenje čisti drugače!

jordan peterson slavoj zizek pl Svet24.si

VIDEO: Tako sta Peterson in Žižek razpravljala o...

iča Svet24.si

Umrla humoristka Iča Putrih

005mv Njena.si

Lara Komar ima doma tako čednega moža!

eva poklič Njena.si

Eva pretkano vrnila udarec Tomažu!

nu
nu
0 08.11.2018 14:00:49

Huda grožnja za vse tiste, ki bodo sodelovalo v SUPERLIGI: Čaka jih NEPREDSTAVLJIVA KAZEN!

Reuters
Pa naj si še kdo upa igrati v superligi, s katero so "zagrozili" nekateri največji evropski klubi.

Ko je v javnost prišla ideja nekaterih največjih nogometnih klubov v Evropi o novi mednarodni nogometni ligi, se je v javnosti razvnela huda razprava o tem, kaj to pomeni za evropski nogomet.

Delno naj bi bila zaprtega tipa, saj bi v njej sodelovalo 11 največjih evropskih klubov, ostalih pet klubov pa bi se iz leta v leto menjalo. Če se je ta ideja nekaterim navijačem zdela sijajna, vpletenim klubom prav tako, saj bi tako lahko zaslužili dodatne milijone evrov, pa se z njo niso strinjale nogometne organizacije. S tem naj bi prizadejali hud udarec evropskemu nogometu, mnogi manjši klubi bi ostali brez denarja, ki ga nujno potrebujejo za obstoj in napredek.

Toda kako preprečiti to idejo elitnih klubov? Predsednik Fife je prišel na zanimivo idejo. Gianni Infantino se dobro zaveda, da klubom težko prepreči igranje v prvenstvih, ki niso pod okriljem Fife, hkrati je prepričan, da so kazni za igralce prava rešitev. "Lahko si zraven ali te pa ni. Če igralci ne želijo igrati v mednarodnih tekmovanjih, potem to velja za vse - državna prvenstva, pokal konfederacij, evropsko in tudi svetovno prvenstvo. Mi smo tukaj zato, da zaščitimo nogomet in najdemo rešitve, ki bodo pomagale klubom in svetovnemu nogometu."

Članki iz rubrike