mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
2 19.10.2018 15:31:40

SRHLJIVO OZADJE smrti nogometnega huligana Anteja Firića, v katerega je na avtocesti trčil slovenski avtomobil

Profimedia
Ko je pred dnevi v hudi prometni nesreči na 58. kilometru avtoceste Bregana-Lipovac življenje izgubil 27-letni Ante Firić, ki je pred enim letom s skupino hrvaških huliganov povzročil incident na srbskem večnem derbiju, se je klobčič komaj začel odvijati.

Kaj se je pravzaprav dogajalo zgodaj zjutraj ob 5.20, kaj je sililo Firića, da je tekel čez avtocesto in pravzaprav sam povzročil nesrečo, v kateri je umrl, ob tem pa se je poškodoval sopotnik v avtomobilu Citroen C5 s slovenskimi registrskimi oznakami?


Kot so ugotovili hrvaški novinarji, ki so krenili po sledeh skrivnostne nesreče, se je v Firićevi glavi marsikaj dogajalo. "Po pretepu na stadionu Partizana se je Ante precej spremenil. Kar močno jo je skupil po glavi, imel je hudo oteklino, ostal mu je celo hematom, zaradi katerega je imel težave. Še posebej, če je pil alkohol. Takrat sploh ni bil več pri sebi, postal je povsem neuravnovešen. Kot bi mu počil film ... Nihče ga ni mogel umiriti," pripovedujejo tisti, ki so ga poznali.

Te besede vsaj do neke mere pojasnjujejo njegovo obnašanje tistega usodnega jutra, ko je s prijatelji krenil v Osijek, kjer naj bi kupili avto. Med vožnjo se je tako začel Firić nenavadno obnašati, v avtu je začel kričati, da mu gorijo roke. Ko se zaustavili na bencinskem servisu Ježevo jug, je postal nasilen, začel je metati stvari, neke zaboje. Uslužbenec je poklical policiste, ki so se hitro odzvali.

partizan incident 1
Profimedia


Po prihodu policije se je Firić povsem umiril. Možje v modrem so vse udeležence popisali in ugotovili, da pravzaprav ni prišlo do resne kršitve miru. Po odhodu policistov se je prava drama komaj začela. "Šele takrat se mu je zares utrgalo. Padel je v paranojo, ni več želel vstopiti v avto. Ker je ogromen človek, ga niso mogli v avto spraviti na silo, on pa je pobegnil na drugo stran bencinskega servisa," je dejal eden od znancev.

Sopotnikom je bilo vsega dovolj, zato so se odpeljali brez njega. Vendar, Firić se ni umiril, povsem neuravnovešen in brez orientacije je začel tekati po avtocesti gor in dol. Nekaj minut čez pet je policija začela dobivati sporočila voznikov, da človek brezglavo teče po avtocesti. Več avtomobilov se je uspelo izogniti nesreči, po desetih minutah pa je vanj trčil Hyundai z zagrebškimi tablicami. Firić je padel po tleh, bil je še pri življenju, ko je van silovito trčil slovenski Citroen C5 in mu tako zadal usodni udarec. Pri tem se je avtomobil zaletel v steber in prevrnil na streho, eden od potnikov pa se je poškodoval. Na koncu je čez Firića zapeljala še voznica v Opel Corsi.

osmrtnica firic


OSMRTNICA V SRBSKEM ČASOPISJU
Firićeva smrt odmeva tudi v Srbiji. V tamkajšnjem časopisju se je celo pojavila osmrtnica z njegovo fotografijo, imenom in priimkom in zapisom "Počivaj v miru, veliki brat" in spodaj podpis "Ožaloščeni Kimi, Rade, Goksi in Korač".

Del navijačev Partizana, tako imenovanih Grobarjev, smatra, da je osmrtnica lažna - da jo je objavil nekdo iz nasprotne navijaške skupine.

Značke: ante-firić, navijač

Članki iz rubrike