jasmina kandorfer Odkrito.si

Globoka žalost slovenske voditeljice: jokala v ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 19. decembra

Ženska angel Petisvet.si

Angeli govorijo, slišimo jih drugače!

beltinci_bankomat Svet24.si

FOTO in VIDEO: Ostala je globoka luknja: v ...

Sophida Kanchanarin Svet24.si

Kritizirala je stvaritev princese, sedaj ji grozi ...

Meghan Markle Njena.si

FOTO: Tako velik je že trebušček Meghan Markle

salome2 Njena.si

Salome se je življenje obrnilo na glavo

nu
nu
0 11.10.2018 13:05:38

REVOLUCIJA! Abramovič bo svoje rasistične navijače ZA KAZEN peljal na prav poseben izlet

Profimedia
Lastnik Chelseaja Roman Abramovič je Rus in je tudi žid. Lahko si predstavljate, kako se počuti, ko posamezni navijači londonskega kluba prepevajo: "Mi smo rasisti, mi smo rasisti, in tako nam je všeč!"

Skupaj s predsednikom Brucom Buckom sta skovala taktiko, kako želita odslej kaznovati takšne navijače. "Če jim le prepoveš prihod na tekmo, nikoli ne boš spremenil njihovega obnašanja," v en glas poudarjata, češ ponavadi najbolj podivjane posameznike policija izloči iz množice in potem takšni tri leta ne smejo obiskovati tekem.

chelsea navijaci


Naša ideja je, da rasistične navijače pošljemo na ekskurzijo v koncentracijsko taborišče v Auschwitz, saj bodo le tako spoznali vso krutost nacizma. Na takšen način bi lahko klub zaustavil val antisemitizma med navijači, še razmišljajo v londonskem klubu.

Vodilni ljudje Chelseaja so na idejo bržčas prišli med aprilskim obiskom zloglasnega taborišča, ko so se udeležili tradicionalnega 'pohoda živih'. Dva meseca pozneje je 150 navijačev kluba skupaj s predstavniki vodstva še enkrat obiskalo Auschwitz.

Auschwitz 1


Da ima Chelsea težave z rasističnimi navijače je že dalj časa znano. Leta 2017 so v Parizu pred tekmo med PSG-jem in Chelseajem štirje njegovi navijači pristali v zaporu, saj so temnopoltega moškega porinili iz metroja. Ob tem so glasno skandirali že prej omenjen napev.

Istega leta so številni navijači Chelseaja prepevali rasistične pesmi, usmerjene proti mestnemu tekmecu Tottenhamu, za katerega velja, da ima med svojimi navijači veliko židov.

the sun Auschwitz

Auschwitz 2

Članki iz rubrike