kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 11.10.2018 13:05:38

REVOLUCIJA! Abramovič bo svoje rasistične navijače ZA KAZEN peljal na prav poseben izlet

Profimedia
Lastnik Chelseaja Roman Abramovič je Rus in je tudi žid. Lahko si predstavljate, kako se počuti, ko posamezni navijači londonskega kluba prepevajo: "Mi smo rasisti, mi smo rasisti, in tako nam je všeč!"

Skupaj s predsednikom Brucom Buckom sta skovala taktiko, kako želita odslej kaznovati takšne navijače. "Če jim le prepoveš prihod na tekmo, nikoli ne boš spremenil njihovega obnašanja," v en glas poudarjata, češ ponavadi najbolj podivjane posameznike policija izloči iz množice in potem takšni tri leta ne smejo obiskovati tekem.

chelsea navijaci


Naša ideja je, da rasistične navijače pošljemo na ekskurzijo v koncentracijsko taborišče v Auschwitz, saj bodo le tako spoznali vso krutost nacizma. Na takšen način bi lahko klub zaustavil val antisemitizma med navijači, še razmišljajo v londonskem klubu.

Vodilni ljudje Chelseaja so na idejo bržčas prišli med aprilskim obiskom zloglasnega taborišča, ko so se udeležili tradicionalnega 'pohoda živih'. Dva meseca pozneje je 150 navijačev kluba skupaj s predstavniki vodstva še enkrat obiskalo Auschwitz.

Auschwitz 1


Da ima Chelsea težave z rasističnimi navijače je že dalj časa znano. Leta 2017 so v Parizu pred tekmo med PSG-jem in Chelseajem štirje njegovi navijači pristali v zaporu, saj so temnopoltega moškega porinili iz metroja. Ob tem so glasno skandirali že prej omenjen napev.

Istega leta so številni navijači Chelseaja prepevali rasistične pesmi, usmerjene proti mestnemu tekmecu Tottenhamu, za katerega velja, da ima med svojimi navijači veliko židov.

the sun Auschwitz

Auschwitz 2

Članki iz rubrike