franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
1 10.10.2018 13:38:08

Hud nogometni ŠKANDAL: Aretirali sodnike, funkcionarje in celo trenerja prvoligaša!

Kakšne so razsežnosti novega nogometnega škandala?

Belgijska policija je davi opravila preiskave v nekaj nogometnih klubih, članih prve belgijske lige, so potrdili v belgijskem tožilstvu. Skupaj 57 policistov je opravilo preiskave po vsej Evropi, od tega 44 v Belgiji, ostale pa so potekale v Franciji, Luksemburgu, Črni gori, Srbiji, Makedoniji in na Cipru.


Policija je preiskave po navedbah tožilstva "opravila v različnih nogometnih klubih" ter ob tem pridržala "več število oseb", v preiskave "zaradi kriminalnih dejavnosti, pranja denarja, korupcije in nameščanja izidov" pa so bili zajeti člani vodstev klubov, agenti, nogometni sodniki, pravniki, trenerji in tudi novinarji. Policija je aretirala celo trenerja nekoč sila uglednega Cluba Bruggeja Ivana Leka, ki naj bi sodeloval v nečednih poslih. Klub sicer igra tudi v ligi prvakov, zadnjo tekmo v tem tekmovanju pa je odigral proti Atleticu Jana Oblaka. Moštvi se bosta naslednjič pomerili 11. decembra, tekma pa bo na sporedu v Belgiji. Med klubi, ki jih preiskujejo, je tudi Anderlecht, iz najmočnejše belgijske lige pa je pod drobnogledom kar deset od 16 moštev.

Po navedbah tožilstva so se priprave na današnje obsežne preiskave začele že pred letom dni "zaradi suma nedovoljenega finančnega poslovanja v poklicnih nogometnih klubih" in zaradi "suma vplivanja na izide tekem v prejšnjih sezonah".

Članki iz rubrike