900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 08.09.2018 16:26:33

Löw pred izenačitvijo mejnika

Reuters
Nemška nogometna reprezentanca je po neuspehu na svetovnem prvenstvu postavljena pred novimi izzivi, ki so tudi priložnost za spopad z ruskim razočaranjem. Staro slavo si bo elf skušal povrniti z istim selektorjem Joachimom Löwom, ki bo na prijateljski tekmi proti Peruju nemško enajsterico vodil že na 167. tekmi za izenačenje rekorda.

Veliki nemško-francoski derbi na premieri novoustanovljene evropske lige narodov, ko je elf proti aktualnim svetovnim prvakom iztržil remi brez zadetkov, je za Löwa že pomenil, da so nekatere spremembe prinesle rezultat, čeprav so Francozi z debitantom v vratih Alphonsom Areolo, ki je vstopil namesto poškodovanega Huga Llorisa, ohranili mrežo nedotaknjeno ter ustavljali poskuse Thomasa Müllerja, Marca Reusa, Matsa Hummelsa in Matthiasa Ginterja.

Po premieri v ligi narodov se bo nemški stroj v nedeljo na prijateljski tekmi pomeril s Perujem, ki je tako kot elf mundial v Rusiji sklenil že po skupinskem delu.

Löw, ki nemško izbrano vrsto vodi že vse od leta 2006, pred tem se je dve leti kalil kot pomočnik Jürgena Klinsmanna, je po številu tekem na nemški klopi že presegel svojega mentorja, v nedeljo na tekmi proti Peruju pa bo izenačil rekord slovitega Seppa Herbegerja, ki je Nemčijo vodil na 167 tekmah v dveh mandatih, od 1936 do 1942 in do 1950 do 1964, vključno s tekmo, ki je takratni Zahodni Nemčiji na SP leta 1954 prinesla prvi naslov svetovnega prvaka.

Löw, ki ga z nemško nogometno zvezo veže pogodba do SP leta 2022 v Katarju, je z Nemčijo leta 2014 osvojil njen četrti naslov. Že zdaj pa se je Jogi, kakršen je njegov vzdevek, v zgodovino nemškega nogometa vpisal kot edini nemški selektor z osvojenimi več kot sto zmagami. Pred tekmo v Sinsheimu ima na svojem računu 108 zmag, 30 remijev in 27 porazov.



Jogi bo proti Peruju ponudil priložnost tudi mlajšim igralcem, na klopi bodo tudi Thilo Kehrer, Kai Havertz in Nico Schulz. Mats Hummels je strnil novo nemško odločenost: "Najbolj pomembno je, da smo konstantni, da imamo prevlado na igrišču, ustvarjamo priložnosti in seveda na koncu dosežemo gol."

Po odsotnosti v Rusiji je za elf proti Franciji znova zaigral napadalec Leroy Sane (Manchester City), ki pa v sedmih minutah, kolikor mu je nemški selektor odredil minutaže v drugem polčasu, ni spremenil izida.

Sane v nedeljo proti Peruju ne bo zaigral. Moštveni hotel je zapustil predčasno zaradi "osebnih razlogov", ki jih je razkril danes, ko je potrdil, da je postal očka deklici. Njegov nenaden odhod je sicer sprožil številne špekulacije. S partnerko Candice Brook je dobil hčerko z imenom Rio Stella.

Očitno je, da se v elfu na novo ustvarjajo odnosi. Toni Kroos je pred tem Saneju očital, da na igrišču še ni pokazal svojega potenciala in da bi moral spremeniti svoj odnos, češ da Leroy že s svojo telesno govorico kaže, da mu je pravzaprav vseeno "ali zmagamo ali izgubimo". "Je takšne vrste igralec, ki ima potencial za to, da bi lahko postal nogometaš najvišje svetovne ravni, zato mu je treba kdaj povedati, da lahko igra veliko boljše," je bil odkrit Kroos.

Značke: nogomet, nemčija

Članki iz rubrike