Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 26.08.2018 14:03:06

Bo Abramović PRODAL Chelsea!? Tale POTEZA pove veliko, pri Chelseaju pa odgovarjajo TAKOLE!

Reuters
Ruski milijarder Roman Abramovič je po poročanju več britanskih medijev najel svetovalce, ki bodo ocenili vrednost nogometnega kluba Chelsea, kar je na otoku sprožilo ugibanja o morebitni prodaji modrih. A klub je ta ugibanja zanikal.

Nedeljska izdaja časnika The Times poroča, da je Ambramovič pripravljen londonski klub prodati za več kot dve milijarde funtov. Zato naj bi najel svetovalce iz investicijske banke Raine Group za pripravo cenitve. Gre za isto svetovalno družbo, ki je leta 2015 posredovali pri prodaji 13-odstotnega deleža Manchester Cityja kitajskim vlagateljem.

Tisti delež je bil vreden 262 milijonov funtov, s čimer je vrednost celotnega Manchester Cityja postavljena na 1,9 milijarde funtov, Ambramovič pa naj bi za lastništvo Chelsea želel še nekoliko več. Če se bi mu takšne želje uresničile, bi šlo za največji prevzem nogometnega kluba v zgodovini, še poroča Sunday Times.


Medtem pa britanska časopisa The Independent and The Mirror v svojih spletnih izdajah navajajo vire blizu kluba, ki zanikajo, da se pripravlja prodaja modrih. Nič se ni spremenilo in klub trenutno ni naprodaj, pišeta časopisa.

Za nakup Chelseaja naj bi se že v začetku leta zanimal najbogatejši Britanec Sir Jim Ratcliffe, in sicer ob prvih medijskih ugibanjih, da se Abramovič želu umakniti iz lastništva. Ohladitev odnosov med Londonom in Moskvo v zadnjih letih so namreč prizadeli tudi njegov status v Veliki Britaniji, tako so mu britanske oblasti letos maja zavrnile podaljšanje vize za bivanje.

Abramovič je klub kupil junija 2003, od takrat pa so modri osvojili po en naslov v ligi prvakov in evropski ligi ter pet državnih naslovov, pet naslovov v pokalu FA in tri naslove v ligaškem pokalu.

Članki iz rubrike