sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

nu
nu
0 25.08.2018 12:12:11

Pretkani Florentino PEREZ ima NEVERJETEN NAČRT: S pomočjo UEFE do VELIKEGA ZVEZDNIKA!

Reuters
Nogomet je preprosta igra, toda določene stvari je skoraj nemogoče razumeti. Nič čudnega, ko pa se v njem vrtijo enormne vsote denarja.

Zato je prišlo do uvedbe finančnega fair playa, saj bi s tem bogatim klubom onemogočili, da kar kupujejo igralce. Toda lani smo vseeno doživeli rekorden prestop, ko je PSG za Neymarja Barceloni odštel kar 222 milijonov evrov. Vendar se je nato zgodilo še nekaj, PSG je poleg Brazilca kupil še Kyliana Mbappeja in zanj Monacu plačal 145 milijonov. Kako je to mogoče? Očitno je, saj imajo vsaka pravila luknje, ki jih prebrisani uradniki iščejo, navadno najdejo in seveda tudi izkoristijo.

neymar
vszi
Tako je lastnik PSG-ja Neymarju uredil, da ga je proglasil za ambasadorja naslednjega mundiala v Katarju in mu namenil denarno nagrado, s katero je lahko sam plačal odškodnino Barceloni. S tem PSG sploh ni sodeloval pri prestopu, oziroma ga je izvedel povsem brezplačno. Kar zadeva Mbappeja, pa se je PSG z Monacom dogovoril za enoletno posodo, ob tem, da je moral letos odkupiti njegovo pogodbo.

Seveda je jasno, da so Parižani na prefinjen način izigrali pravila. Res pa je tudi, da bo v ponedeljek PSG moral Monacu plačati dogovorjenih 145 milijonov, saj se mu na ta dan izteče pogodba. In ker je klub poleti s prodajo igralcev iztržil samo 65 milijonov, bo moral nekako izpolniti zahteve finančnega fair playa (v enem letu naj bi lahko kupil igralce za toliko denarja, kot ga dobi od prodaje).

Zato bo Uefa naslednji teden odločala o tem, ali bo PSG kaznovala zaradi kršenja pravil. To so od Uefe že na začetku leta zahtevali tudi pri španski nogometni zvezi. In če bodo pristojni ugotovili, da je PSG kršil pravila, bi ga lahko kaznovali s prepovedjo nasotpanja v Evropi, obstaja tudi možnost, da ne bo mogel registrirati Mbappeja. Hkrati pa bo verjetno prisiljen prodati katerega od svojih zvezdnikov.

mbappe
Kylian Mbappe
Reuters
In tu v igro vstopi Real, ki ga močno zanimata tako Neymar kot Mbappe. Kot kaže je predsednik Florentino Perez ves čas čakal ravno na to, Uefa mora namreč svoje ugotovitve predstaviti do 30. avgusta, torej dan pred koncem prestopnega roka. Real je bojda za Neymarja pripravljen plačati okoli 300 milijonov evrov, v primeru, da PSG ne bi mogel registrirati Mbappeja, bi se ta vrnil v Monaco, ki bi ga potem seveda lahko prodal najboljšemu ponudniku. In vnovič se tu pojavi Real.

Članki iz rubrike