Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.08.2018 09:19:51
Deli članek:

Kaj se dogaja v PSG-ju? Bo legendarnemu Buffonu KMALU CELO ŽAL, da je prišel v Pariz?

Reuters

V tem poletju se je zgodilo nekaj skoraj nepredstavljivega, Gianluigi Buffon je zamenjal klubske barve.

Legendarni italijanski vratar je pri štiridesetih zapustil Juventus in se presenetljivo preselil k PSG-ju. Nesramno bogatega francoskega velikana vodi nemški strateg Thomas Tuchel in zdelo se je, da bo Buffon njegova prva izbira med vratnicama.

Italijan je res branil na uvodnih treh tekmah sezone, na njih je odlično opravil svojo nalogo, saj je prejel vsega en zadetek. Zdelo se je, da ima mesto v udarni zasedbi zacementirano, toda Nemec je z izjavo, ki jo je dal pred današnjim prvenstvenim obračunom z Angersom, močno presenetil navijače in širšo nogometno javnost.

"Zelo nerad ga pustim na klopi za rezervne nogometaše, toda naš drug vratar Alphonse Areola rabi minute, da bi ostal v pravem ritmu. Zato bo Areola branil na naslednjih dveh prvenstvenih dvobojih z Angersom in Nico. Potem bomo pa videli, kaj bo," je Tuchel kar nekoliko razburkal dogajanje v PSG-ju. "Za Gigijem so tri odlične tekme, na katerih je pokazal karakter, toda prav tako moram dati priložnost Areoli, saj s tem ohranjam konkurenčnost v dvoboju."