favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
1 21.08.2018 08:15:03

HVALA, JAN! Atletico na nogah, OBLAK rešil ekipo z NEMOGOČIM POSREDOVANJEM tik pred koncem (video)

Reuters
Nova sezona, stari Oblak.

Pravzaprav je šlo za prvo tekmo nove sezone, Jan Oblak je s svojim Atleticom gostoval pri Valencii, po vodstvu rdeče-belih v prvem polčasu pa so domači netopirji v nadaljevanju izenačili na 1:1. Zaključek obračuna je bil divji. Obe moštvi sta lovili zmago, nevarna akcije so se nizale na obeh straneh, vendarle pa je bil Atletico tisti, ki je bolj odločno poskušal priti do zmage. A kot se to rado zgodi, je iz protinapada udarila Valencia.

Sredi najhujšega madridskega pritiska so netopirji izvedli sijajno akcijo, ki je danskega novinca v moštvu Daniela Wassa poslala proti Janu Oblaku. Malce s strani, a samega in povsem neoviranega. Danec, ki je prišel iz Celte, je tudi odlično streljal, žogo poslal mimo vratarja, toda imel je to smolo, da ne gre za kakršnegakoli vratarja. Oblak se je namreč kot mačka uspel spustiti na tla in z roko napol čudežno preusmeriti žogo.

Analitiki v Španiji poudarjajo, da taka obramba ob boju z napadalcev eden na enega med strokovnjaki velja za malodane nemogočo, saj ga praktično ni vratarja, ki bi zmogel tako hitro spustiti roko na tla. Ponavadi se čuvaji mreže v takih dvobojih preprosto zanašajo na zapiranje kota in na noge, zato ni nič čudnega, da je posredovanje dvignilo na noge španske medije. "Kaj bi brez Oblaka. Svoj pečat je pustil z nemogočo obrambo," piše Marca, medtem ko As dodaja, da je s čudežem rešil zlata vredno točko.

Posnetek si seveda lahko pogledate spodaj. če ne želite spremljati vseh vrhuncev tekme, prevrtite na 4:22.   

Članki iz rubrike