stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 07.08.2018 16:29:35

Bo Usain Bolt zaigral v avstralski A-ligi?

Nekdanji jamajški atletski zvezdnik Usain Bolt je dosegel dogovor z avstralskim nogometnim moštvom Central Coast Mariners, na podlagi katerega bo lahko neomejeno treniral s prvo nogometno ekipo. Dogovor z jamajškim rekorderjem na atletskih stezah so danes potrdili na spletni strani kluba iz Novega južnega Walesa.

"Dogovor, ki smo ga sklenili, Boltu ne zagotavlja profesionalne nogometne pogodbe, bo pa z njo osemkratni olimpijski prvak dobil priložnost, da se mu uresniči njegova goreča želja, da se preizkusi kot profesionalni igralec nogometa," so Mariners potrdili dogovor z jamajškim superzvezdnikom, ki se bo avstralskemu kolektivu pridružil konec meseca. Pogodba oziroma sporazum ne vključuje časovnih okvirjev.

Že marca je Bolt kot gost opravil trening z nemškim prvoligašem Borussia Dortmund. Jamajčan namreč ne skriva, da bi po uspešni atletski karieri rad zaigral tudi na nogometnih zelenicah, kar so bile njegove sanje že v otroštvu. Njegov najljubši klub je Manchester United. Treniral pa je tudi z južnoafriškim Mamelodi Sundowns in norveškim Stromsgodsetom.


Enaintridesetletnik je lani končal atletsko kariero kot aktualni nosilec dveh svetovnih sprinterskih rekordov na 100- in 200-metrski razdalji. Po koncu tekaške kariere pa je sam sprožil ugibanja, da se želi v prihodnje preizkusiti kot nogometaš. Za zdaj se mu otroške sanje, da bi zaigral nogomet na najvišji klubski ravni, še niso izpolnile, saj z nobenim klubom ni sklenil poklicne pogodbe.

"To so moje sanje, da bi zaigral kot profesionalni nogometaš. Zavedam se, da ne bo šlo zlahka in da bo potrebnega veliko dela in treninga, da bom lahko zaigral v A-ligi," je dejal Bolt, ki ostaja velik optimist: "Vedno sem verjel v to, da je vse mogoče in da si ne postavljaj meja, zato se veselim izziva."

Ekipa Mariners je minulo sezono končala kot deseta ekipa, na repu prvenstvene lestvice. Novo sezono bodo odprli s tekmo v gosteh 21. oktobra pri Brisbane Roar.

Značke: nogomet, avstralija

Članki iz rubrike