Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.06.2018 11:00:17
Deli članek:

GENIJ, PRIDI NAZAJ! Tako preigravanje kot ZADNJI MOŽ OBRAMBE zmore le VELIKI INIESTA! (video)

Navijači Barcelone ga bodo takoooo zelo pogrešali.

Čarovnija je večna, genialnost prav tako. In oboje je Andres Iniesta pokazal s potezo, ki je povsem obnorela svetovno nogometno javnost. Na prijateljski tekmi proti Tuniziji mu je uspelo resnično genialno preigravanje, ki bi ga človek gledal in gledal in gledal in gledal. Takega občutka za žogo in prostor preprosto ni in najbrž bomo na podobnega igralca čakali še kar nekaj časa. Nič čudnega, da je ta poteza navijače Barcelone ... dodatno užalostila. 

Iniesta je žogo prejel kot zadnji mož obrambe; če bi jo izgubil bi nasprotnik sam stekel proti španskim vratom. Toda namesto da bi odigral varno podajo v stran ali žogo preprosto nabil, se je Andres odločil za nadvse elegantno, na videz prav nič tvegano (v resnici pa tega nikar ne poskušajte doma) in se osvobodil nasprotnega nogometaša na resnično edinstven način. Nič čudnega, da je poteza povsem obnorela nogometne kroge. 

Žogo si je poslal za stojno nogo in jo vrnil predse, nato pa izkoristil povsem izgubljenega tekmeca in elegantno stekel naprej, kot da se ni nič zgodilo. Za dodatek pa je nato v svoje slogu odigral še tri dvojne podaje s soigralci. Posnetek, ki ga boste zagotovo gledali večkrat, najdete na tej povezavi.