zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu
nu
0 07.06.2018 08:49:59

PRVA NOGOMETNA TEKMA ZA USAINA BOLTA! Najhitrejši zemljan debitiral za Stromsgodset (VIDEO)

Morda ste mislili, da je šala, pa ni bila. Jamajčan Usain Bolt že dolgo želi vstopiti v svet nogometa, smukal se je okoli Manchester Uniteda in dortmundske Borussie, poskušal tudi pri južnoafriškem Mamelodiju, potem pa dojel, da mora stopiti nekaj korakov nazaj. Zdaj je na preizkušnji pri Stromsgodsetu, ki v norveški prvi ligi trenutno zaseda 12. mesto.

Svetovni rekorder v teku na 100 in 200 metrov in večkratni olimpijski prvak je zdaj še debitiral za klub iz Drammna. Na svoji prvi nogometni tekmi (šlo je za prijateljski dvoboj z norveško U19 reprezentanco) je v igro vstopil v 71. minuti, na hrbtu pa je nosil številko 9.58 - njegov rekordni čas v teku na 100 metrov.

Čeprav je kazal veliko željo, ni uspel preprečiti minimalnega poraza svoje ekipe (1:0). Bolt je pričakovano veliko tekel, bil borben, znašel se je tudi v lepi priložnosti za zadetek, iz bližine je poskušal s strelom z glavo.



Nekdanji 31-letni Atlet se je Stromsgodsetu pridružil ob koncu maja.

Bolt je na Norveškem igral pred komaj nekaj sto gledalci, v nedeljo pa se bo predstavil pred polnimi tribunami Old Trafforda, kjer bo na humanitarni tekmi nastopil z Robertom Piresom, Edwinom van der Sarjem, Ericom Cantonajem, Jaapom Stamom in tudi glasbenim zvezdnikom Robbiejem Williamsom.

Članki iz rubrike