dragojevic Odkrito.si

Življenjska drama Doris Dragović

kmetija Svet24.si

Tekmovalci Kmetije skupaj so praznovali Zdenkin ...

Baba Vanga Zemlja Petisvet.si

Baba Vanga ni dovolila, da bi to izvedeli takoj!

snežne razmere, avstria, plazovi Svet24.si

Nova smrtna žrtev: 24-letnika odneslo 100 metrov ...

kate william Svet24.si

Zaradi tega bosta William in Kate izgubila svoj ...

Kim Kardashian Najstnica.si

Kim priznala, da pričakuje novega

Vid Valic Njena.si

Vid Valič spregovoril o materinem raku

nu
nu
2 26.05.2018 23:57:04

Kdo je LORIS KARIUS, iz katerega se norčuje ves svet? (VIDEO)

Reuters
Letošnji finale lige prvakov ima dva velika junaka - pozitivnega, glavnega oziroma zmagovalnega Garetha Bala in na drugi strani krivca za poraz Lorisa Kariusa.

Prav nemški vratar Liverpoola je tragična osebnost finala. Kdo je pravzaprav 24-letni Nemec, o katerem širša nogometna javnost vendarle doslej ni vedela veliko, zdaj pa ga bo spoznala na način, ki njemu gotovo ne odgovarja. Ampak, takšen je šport in takšno je življenje.

karius 1
Reuters

Karius je v mlajših kategorijah branil za FV Biberach, SG Mettenberg, SSV Ulm 1846, Stuttgart, potem pa se je že pri 16 letih preselil na Otok k Manchestru Cityju. Angleže je prepričal s svojimi obrambami v reprezentanci U-16, na tekmi z Azerbajdžanom (!?). City ga je posodil Mainzu, pred dvema letoma pa podpisal petletno pogodbo z Liverpoolom. V nemško člansko reprezentanco se (še) ni uspel uvrstiti.

Karius bo moral po nocojšnji predstavi prespati kar nekaj noči, da bo prišel k sebi. Po tekmi se je opravičeval navijačem, ki so mu vsaj po množičnem odzivu - aplavzu oprostili. No, posamezniki so mu vsaj po odzivih na družbenih omrežjih močno zamerili. Liverpool, kot finalist lige prvakov, bi na vratih pač moral imeti boljšega vratarja.

karius 3
Reuters


Po tekmi se je oglasil tudi legendarni nogometaš Liverpoola Steven Gerrard in dal Nemcu podporo: "Občudujem ga, ker je zmogel toliko moči, da se je na stadionu opravičil navijačem, ki takrat, ko je najtežje, vedno znajo podpreti svojega igralca."

Seveda, na drugi strani se vrstijo šale na Kariusov račun in tako bo še nekaj časa. S tem se bo moral naučiti živeti. Od njega pa je odvisno, kako močno mu bo to posmehovanje prišlo do živega.

Članki iz rubrike