Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 26.05.2018 19:49:50

Nizozemec VAN DIJK razkril zakaj se je odločil za prihod v LIVERPOOL! Vse se je zgodilo lani v Cardiffu ...

Profimedia
Virgil van Dijk bo nocoj eden ključnih členov v Liverpoolovi obrambi, kateri se je priključil na sredini sezone.

Glede na to, da je na papirju Real močnejša ekipa, gre pričakovati, da bo obramba Angležev na hudi preizkušnji. S čvrstim Van Dijkom ji bo lažje, 26-letni Nizozemec pa je nedavno pojasnil, kje tiči glavni razlog, da je ob več ponudbah pozimi izbral ravno Liverpool.

Pred tem igralec Groningena, Celtica in Southamptona je bil lani v Cardiffu na finalu lige prvakov kot gost sponzorja. In ravno takrat se je globoko v sebi odločil, da bo prej ali slej oblekel dres Liverpoola. "Pravzaprav nikoli nisem gledalec na takšnih tekmah, ker pa je bil finale blizu mojega tedanjega domovanja v Southamptonu, približno dve uri vožnje stran, sem si dejal, 'zakaj pa ne'. In od prvega trenutka, ko sem prispel, sem opazil, da je bila večina ljudi v vip prostoru navijačev Liverpoola. Vseskozi so mi govorili, naj se pridružim redsom: 'prosim, prosim, pridi k nam ...'. Zanimivo je bilo videti, kako široko bazo navijačev ima Liverpool," danes razlaga Van Dijk.



"Ko sem se sprehajal okoli stadiona in v vip prostoru, je bilo približno 90 odstotkov ljudi, s katerimi sem prišel v stik, navijačev Liverpoola. To mi je dalo misliti. Ljudje, ki so bili ob meni, kar niso mogli verjeti, češ koliko navijačev ima ta klub po vsem svetu," je še dejal.

Nizozemski reprezentant je malo pred novim letom napovedal svoj prestop v Liverpool, 1. januarja je za odškodnino dobrih 85 milijonov evrov tudi res postal član tega kluba.

Članki iz rubrike