Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 24.05.2018 19:58:36

Tega marsikdo ni pričakoval: Xavi razblinil dvome glede nadaljnje kariere

Nekdanji zvezdnik katalonskega velikana bo še vztrajal.

Nekdanji zvezdnik Barcelone Xavi, ki je ob koncu kariere našel še bogato zaposlitev v Katarju, še ne namerava odložiti kopačk v kot. Z Al Saddom je namreč podaljšal pogodbo še za dve leti, kar pomeni, da bo igral tudi še pri 40 letih.

Po novem bo za Al Sadd igral še do leta 2020, je danes sporočil klub iz Dohe. "Vesel sem, da ostajam član nogometne družine Al Sadd še dve leti. Skupaj z navijači smo velika družina in veselim se, da bomo skupaj nadaljevali," je ob podaljšanju sodelovanja dejal Xavi.

Potem ko je leta 2015 končal kariero pri Barceloni, za katero je odigral več kot 700 tekem, se je pridružil Al Saddu, sprva podpisal dveletno pogodbo, ki jo je pozneje podaljšal še za eno leto. Po koncu letošnje sezone se je sprva nameraval upokojiti in se posvetiti šolanju za trenerja, a si je zdaj premislil.

V Katarju je Xavi našel novo domovino, tam se je leta 2016 rodila njegova hčerka, sam pa je postal tudi ambasador svetovnega prvenstva 2022, ki ga bo gostila prav ta država. Svetovnega prvenstva sicer ne bo doživel v aktivni vlogi, saj je reprezentančno kariero s Španijo že končal po 133 nastopih, vrhunec je bil osvojeni naslov svetovnega prvaka leta 2010.

Zanimivo pa je, da je Xavi nadaljevanje kariere objavil prav na dan, ko je njegov nekdanji soigralec pri Barceloni Andres Iniesta - ta je bil sicer član blaugrane še do konca letošnje sezone - naznanil, da se seli na Japonsko.

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike