tim kevin ravnjak 1 Dobra karma

Udarci usode: športnik zaradi poškodbe glave in ...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 6. julija

UV-TRAVNER HOJS-pl Reporter.si

Tako Janez Janša napoveduje udar na odtujene ...

ennio morricone Svet24.si

Umrl je velemojster filmske glasbe, legendarni ...

POL20150214_BOR1080-2 Necenzurirano

SDS je globoka država #kolumna

križevniška-ulica Odkrito.si

Vandali na Križevniški

Miša Molk Njena.si

65-letna Miša Molk mami v kopalkah

STA
STA
0 24.05.2018 17:49:39

Finančni fair-play: klubi morajo razkriti več podrobnosti, velikanu grozi izključitev

Uefa je na zasedanju izvršnega komiteja v Kijivu sprejela sklep, da bodo morali klubi, ki bodo tekmovali v evropskih pokalih, v prihodnje razkriti finančne podrobnosti pri prejemkih ali plačah agentov igralcev.

"Te spremembe so zelo pomembne, saj bo tako zagotovljeno transparentno poslovanje," je dejal Andrea Traverse, vodja oddelka Uefe za licenciranje klubov in finančni fair-play.

Morebitnih kazni za PSG in Milan Uefa ni želela komentirati. "Ne morem komentirati konkretnih primerov," je na novinarski konferenci po zasedanju dejal predsednik Uefe Aleksander Čeferin in se še enkrat skliceval na splošni pravilnik morebitnih sankcij.


Milanu grozi tudi izključitev iz lige Europa zaradi kršitev finančnih pravil v preteklih letih, PSG pa mora pojasniti drage nakupe in opravičiti prihodke od prestopov, saj je za Neymarja plačal kar 222 milijonov evrov.

Klubi si lahko glede na finančni fair-play za obdobje treh let do 2017/18 dovolijo izgubo v skupni višini 30 milijonov evrov, če to izgubo pokrijejo financerji kluba.

Kot nadaljnje ukrepe morajo klubi uvesti posebne kazalce, ki naj bi učinkoviteje kot doslej pokazali slab finančni položaj. Poleg tega je treba bolje zaščititi mlajše igralce, so danes v Kijevu med drugim dejali delegati Uefe.

Značke: nogomet, uefa

Članki iz rubrike