Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.05.2018 10:57:00
Deli članek:

RAZKRITO! Zidane je po tekmi dolgo čakal Barco ob igrišču! Kar se je zgodilo nato, pa OSUPNE! (foto)

Zinedine Zidane je poskrbel za enega najmočnejših prizorov tokratnega el clasica.

Bilo je veliko škandalčkov in škandalov, veliko hude krvi, veliko obtožb in jeze. Toda bilo je tudi tole. Čeprav je Barcelona po tekmi dolgo časa proslavljala že prej zagotovljen naslov na igrišču in si tudi sama poslavljala špalir, jo je ob igrišču, takoj na vhodu v tako imenovani tunel ves čas čakal trener Reala Zinedine Zidane. Pa ne zato, ker bi želel s komerkoli dodatno obračunati ali mu karkoli očitati. Francoski strateg je imel povsem drugačne načrte.

Bil je to zadnji el clasico v noro bogati karieri Andresa Inieste, ki se po tej sezoni poslavlja od dresa Barcelone in od evropskega nogometa. Iniesta je znan kot nogometaš, ki se tudi v najbolj gorečih rivalstvih ni nikoli nikomur zameril, vedno so ga vsi občudovali in spoštovali, tudi če mnogi zanj nikoli niso navijali. In ravno to je španskemu večnemu virtuozu želel pokazati Zidane. Čakal ga je in ga je čakal, da bi naredil tole.

Andresa je objel, se mu poklonil ob zadnjem odhodu z igrišča na tako veliki tekmi in mu izkazal ultimativno spoštovanje na koncu tega osrednjega dela njegove fantastične kariere. Izjemen prizor je ujela skrita kamera in zagotovo gre za gesto, ki ji je treba stoje zaploskati.