Jelena Rozga Svet24.si

Jelena Rozga: "Rekel mi je, naj zmanjšam nos, ...

helikopter, reševanje Svet24.si

Policija: V nizkih športnih čevljih na Triglav, ...

damjan polh Necenzurirano

Poraz sindikata Fides: zdravniki delajo toliko kot...

matjaz han pl Reporter.si

Od političnih floskul se ne da živeti, je ...

sekulic pm Ekipa24.si

Aleksander Sekulić odgovarja kritikom, ki ga ...

rade-šerbedžija Revija Stop

Večer za Mileno - Rade Šerbedžija razkril njeno...

primoz roglic pm Ekipa24.si

Med dirko po Franciji se je oglasil Peter Prevc in...

nu
nu
0 05.05.2018 22:06:16

Ste vedeli, da Barcelona sredi maja in sredi ligaškega tekmovanja potuje na 'prijateljsko' tekmo kar 8000 kilometrov?

Reuters
Nogometni zvezdniki iz Barcelone bodo morali 16. maja odigrati tekmo v 8000 kilometrov oddaljenem mestu?

Tisti, ki ne veste, gre za prav posebno sodelovanje med nogometnima kluboma Barcelono in Mamelodi Sundowns iz Pretorije v Južni Afriki. Kluba sta povezana prek rudarskega tajkuna in lastnika kluba Patrica Motsepeja, ki je domnevno klubu iz Katalonije že prvič plačal več kot milijon dolarjev, da so se odzvali povabilu na prijateljsko tekmo. Tudi tokrat bo vmes menda kar zajetno plačilo, ki pa ga BBC, ki je objavil novico, ni razkril. 

Lastnik kluba je prvikrat, leta 2007 videl poraz Sundownsov z 2:1, tokrat pa je svoje priljubljeno moštvo iz Katalonije povabil za 100 letnico rojstva Nelsona Mandele, velikega Južnoafričana, ki je za vselej spremenil obličje te ponosne države. Tekma bo na sporedu 16. maja v Soccer Cityju na obrobju Johannesburga.

Koliko nogometašem Barcelone pomeni potovanje v Južno Afriko sredi ligaškega tekmovanja (četudi so že osvojili naslov), ne vemo. So pa morda dobili kaj od bogate pogače, ki jo je zanje pripravil Motsepe, ki je v vsem svojem sodelovanju z Barcelono v preteklosti že pripravil Johana Cruyffa, da je priporočil Hristu Stojčkovu in Johanu Neeskensu, da sta za kratek čas prevzela vodenje kluba iz Južne Afrike. 

Prvaki Južne Afrike Mamelodi Sundowns kot zanimivost le 24 ur prej čaka dvoboj afriške lige prvakov v skupinskem delu proti Horoyi v Conakryju v Gvineji, a se na to lastnik kluba očitno požvižga, dokler lahko njegovo moštvo igra proti Barceloni. 

Članki iz rubrike