Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.05.2018 20:56:12
Deli članek:

Zaskrbljujoče novice z Otoka! Legendarni Sir Alex Ferguson SE BORI ZA SVOJE ŽIVLJENJE po operaciji!

Reuters

Legendarni nekdanji trener angleškega nogometnega velikana Manchester United Alex Ferguson je prestal nujno operacijo zaradi možganske krvavitve, je sporočil njegov nekdanji klub. Šestinsedemdesetletnika so v bolnišnico sprejeli v soboto zjutraj, kjer je že uspešno prestal operacijo, zdaj pa je na intenzivni negi.

V zadnjih urah so iz Anglije začele prihajati informacije, da je legendarni trener Manchester Uniteda, Aberdeena, škotske reprezentance, St. Mirrena in East Stirlingshira Sir Alex Ferguson v soboto zjutraj pristal v bolnišnici in da se tam na intenzivnem oddelku bori za svoje življenje. 

Viri so se najprej opirali na izjavo za javnost nogometnega kluba Doncaster, ki so sporočili, da se Darren Ferguson, trener moštva in sin velikega trenerja ni pojavil na zadnji tekmi sezone zaradi "velikih družinskih težav". Takoj so se začela pojavljati ugibanja, da je težava povezana z njegovim očetom.

Kasneje so se na twitterju in nato še pri relevantnih angleških medijih že začele pojavljati informacije, da je 76-letni nekdanji uspešni strateg moral prestati nujno operacijo zaradi krvavitev v možganih, zaradi česar so ga posledično spustili v umetno komo, vmes pa so novico že potrdili. 

Profimedia
Alex Ferguson

V izjavi za javnost so pri Manchester Unitedu zapisali:

"Sir Alex Ferguson je danes prestal nujno operacijo zaradi možganske krvavitve. Operacijo je bila dobra, zdaj potrebuje čas na intenzivni negi. Njegova družina je zaprosila za zasebnost."

Nekdanji strateg rdečih vragov je še pred kratkim obiskal polfinalno srečanje Uniteda v FA pokalu proti Tottenhamu, tudi pred tem pa je bil zvesti spremljevalec svojega nekdanjega kluba. Nazadnje je ob zadnji tekmi Arsena Wengerja na Old Traffordu tudi pričakal svojega velikega rivala in mu izročil darilo ter mu zaželel vse najboljše po koncu športne poti na klopi Topničarjev.

Ferguson je rdeče vrage je vodil kar 26 let in tam pustil ogromen pečat, po katerem ga vsi uvrščajo med najboljše trenerje v zgodovini nogometa.