asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

IMG_6225 Reporter.si

Slovenec je lahko le nemočno besnel ob ...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

Lorella Flego Njena.si

Skrivnostna Lorella Flego se je poročila

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

nu
nu
0 03.04.2018 13:46:56

KDO SO FAVORITI nogometnega svetovnega prvenstva? Tako so se skoraj SOGLASNO odločile STAVNICE

Večina svetovnih stavnic je že objavila kvote za naslov svetovnega prvaka - to poletje med 14. junijem in 15. julijem v Rusiji.

Jasno je, da so med favoriti za naslov svetovnega prvaka vselej iste reprezentance - torej, obe južnoameriški in velika evropska peterica (tokrat brez Italije, ki se ni uspela kvalificirati). To leto ni nič drugače, po mnenju 'stavničarjev' pa se lahko tej šesterici še najbolj približajo skriti favoriti - ekipe, ki lahko presenetijo.

Belgija, Portugalska, Urugvaj, Hrvaška, Kolumbija in Rusija naj bi bile reprezentance, ki se lahko vmešajo v boj za najvišja mesta - se, denimo, uvrstijo vsaj v četrtfinale, morda celo v polfinale.

V zadnjih 30 letih so v elitni klub skozi stranska vrata vstopile Nizozemska (2014), Urugvaj in Nizozemska (2010), Portugalska (2006), Turčija in Južna Koreja (2002), Hrvaška in Nizozemska (1998) ter Švedska in Bolgarija (1994).

Če postavljene kvote za osvojeni naslov od različnih stavnic primerjamo med seboj, dobimo izjemno usklajeno sliko. Razlike med stavnicami so namreč izjemno majhne. Glede na kvote bomo v nedeljo, 15. julija, na stadionu Lužniki v Moskvi gledali finalni obračun med Brazilijo in Nemčijo. To sta reprezentanci, ki prinašata najmanjši zaslužek - če na katerokoli od teh dveh ekip danes vložite en evro, boste v primeru končnega slavja te ekipe dobili dobrih pet evrov.

sp 2018

Po mnenju stavnic bosta preostala polfinalista Francija in Španija, mesto v četrtfinalu pa bi se moralo najti še za Argentino, Belgijo, Anglijo in Portugalsko.

Za to osmerico stavnice po vrsti postavljajo v naslednji razred Urugvaj, Hrvaško (za vložen evro približno 35 evrov) in Kolumbijo, potem Rusijo in Poljsko, pa Dansko, Švico in Mehiko. Sledijo Švedska, Srbija (za vložen evro med 150 in 200 evrov), Islandija, Peru, Egipt, Senegal, Nigerija ... itd. Na dnu dvaintrideseterice sta kot po pravilu avtsajderja Panama in Savdska Arabija.

Zadnjih pet svetovnih prvakov: 1998 Francija, 2002 Brazilija, 2006 Italija, 2010 Španija, 2014 Nemčija.

Članki iz rubrike