kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 03.04.2018 10:58:08

Starejši je, BOLJŠI JE! Zlatko Dedić igra v življenjski formi, tole je DOKAZ, da je Primorec boljši, kot je bil kadarkoli

vszi
Kakšna sezona Zlatka Dedića!

Leta 2009 je zabil gol, ki je Slovenijo popeljal na svetovno prvenstvo 2010, hkrati je žogo v mrežo zabijal v dresih številnih različnih klubov. Toda izkušeni slovenski napadalec Zlatko Dedić še nikdar v svoji karieri ni bil v boljši formi. O tem priča statistika, ki pravi, da je Primorec kot član Wackerja v drugi avstrijski ligi v polno meril že kar 14-krat. To je njegova najboljša sezona v karieri, na prvoligaških tekmah v enem tekmovalnem letu nikdar ni dosegel več zadetkov.

Pred tem je 33-letni Dedić v eni sezoni največ golov zabil, ko je bil član Dynama iz Dresdna. Tedaj se je v drugi nemški ligi med strelce vpisal 13-krat, zdaj je za klub iz Innsbrucka torej že zabil gol več. Dedić sicer v dobri formi igra že vse od selitve k Wackerju dalje, toda v zadnjem času je še dodatno pritisnil na plin. Na zadnjih štirih tekmah je namreč zabil kar šest golov, zabil je tudi oba zadetka za zmago svojega kluba nad Lieferingom (2:1) v predzadnjem krogu druge avstrijske lige. V ponedeljek se med strelce sicer ni vpisal, a je ob novem slavju svojega kluba zato prispeval podajo. Tudi po njegovi zaslugi Wacker z velikimi koraki hodi proti eliti, po šestindvajsetih tekmah ima na prvem mestu že velikih deset točk prednosti pred Wiener Neustadtom, ki ga je na začetku tega tedna premagal z 2:0.

Značke: zlatko-dedić, wacker

Članki iz rubrike