asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

IMG_6225 Reporter.si

Slovenec je lahko le nemočno besnel ob ...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

nu
nu
0 03.04.2018 11:42:50

NORIŠNICA! Oblakov zgodovinski skok pred VRATARJA BARCE! Kar se je zgodilo zdaj, je zares NEVERJETNO!

Španija česa takega resnično ne pomni.

Barcelona je v soboto odigrala 2:2 s Sevillo, medtem ko je Atletico v nedeljo 1:0 premagal Deportivo. Resda so madridski rdeče-beli s tem na drugem mestu zmanjšali zaostanek za vodilnimi Katalonci, toda ni se zgodilo nič pretirano pomembnega, boj za naslov je odločen. Zato pa je povsem drugače v boju za najboljšega vratarja lige. Ampak res POVSEM drugače, saj dvoboj Jana Oblaka in Marc-Andrea ter Stegna ne bi mogel biti bolj izenačen.

S tem ko Oblak ni prejel zadetka, medtem ko je ter Stegen prejel dva, je Slovenec prehitel Nemca v boju za lovoriko Zamora, ki jo najboljšemu vratarju lige podeli sloviti španski športni dnevnik Marca. Ter Stegen je zdaj prejel 15 zadetkov, Oblak jih je prejel 14 in osem krogov pred koncem to pomeni, da Slovenec za en gol vodi na poti proti zgodovinskemu tretjemu zaporednemu osvajanju te lovorike. No, to pa še ni vse.

Španska liga namreč kot najboljšega vratarja izbere tistega, ki prejme relativno najmanj zadetkov glede na to, koliko strelov nasprotne ekipe sprožijo v okvir njegovih vrat. In ne boste verjeli, kako izenačena je zgodba šele v tem pogledu. Oblak je 14 zadetkov prejel iz 85 strelov (razmerje 0,1647), ki so jih sprožili nasprotniki Atletica. Ter stegen pa je svojih 15 zadetkov prejel iz - verjeli ali ne - 86 strelov (razmerje 0,1744) nasprotnikov Barcelone.     

Članki iz rubrike