the biggest loser 345 Odkrito.si

Planet TV napravil križ čez šov The Biggest ...

vinnie paul Svet24.si

Zgodaj, prezgodaj se je poslovil slavni bobnar

natalija_gros1 Svet24.si

Natalija Gros pušča preteklost za seboj

Prevale, Štefanov potok Svet24.si

FOTO: Voda zalivala objekte, veter odkrival strehe...

The Tonight Show ariana grande Najstnica.si

Pete Davidson potrdil zaroko z Ariano Grande

profimedia-0034991846 Petisvet

Kdaj nas mrtvi obiščejo v trenutku smrti?

dragic Njena.si

Goran Dragić pokazal drugačno fotografijo

STA
STA
0 14.03.2018 14:54:10

Paoku grozi visoka kazen zaradi oboroženega incidenta predsednika

Ivan Savidis
arhiv
Grškemu nogometnemu prvoligašu Paoku zaradi incidenta na nedeljski tekmi grške superlige, ko je predsednik kluba Ivan Savidis na zelenici oborožen grozil sodniku in nogometašem, grozi visoka kazen, je danes poročal grški radio. Paok bi lahko ostal brez do 50.000 evrov, lahko ostane brez točk ali pa ga vodstvo superlige celo degradira v nižjo ligo.

Po grškem zakonu lahko klub v primeru obtožbe ostane brez prvenstvenih točk, grozi mu kazen do 50.000 evrov, zaprtje ene od tribun, v najslabšem primeru pa premestitev v nižjo ligo. Savidisu grozi prepoved vstopa na stadione v obdobju od treh do petih let.

Nedeljski derbi je bil prekinjen v 90. minuti, ker je predsednik Paoka prišel na zelenico in sodniku grozil, ker je ta razveljavil zadetek, ki bi pomenil zmago 1:0 za Paok. Povrh vsega je bil kontroverzni predsednik Ivan Savidis, rojen v Gruziji, še oborožen.

Z osebnimi varnostniki je šel do sodnika na sredini igrišča in mu s pištolo za pasom grozil, da je njegove sodniške kariere konec. Napadalen je bil tudi do predstavnikov nasprotnega kluba, zato so nogometaši Aeka sklenili, da po vdoru Savidisa na igrišče odidejo v slačilnico.

Na presenečenje vseh je sodnik nato spremenil svojo odločitev in priznal zadetek Paoka, ki najprej ni veljal zaradi prepovedanega položaja. Z rezultatom 1:0 je Paok prevzel vodstvo na lestvici grškega prvenstva pred Aekom.

Do incidenta je prišlo le dan po tem, ko je pritožbeno razsodišče grške nogometne zveze odločilo, da vrne tri točke Paoku, čeprav je bila tekma 25. februarja z Olympiakosom prekinjena in prvotno registrirana 3:0 za goste. Razlog temu je bil, da je trener Olympiakosa Oscar Garcia s tribun v obraz dobil projektil in končal v bolnišnici.

Grška policija je vmes izdala nalog za aretacijo Savidisa, ker je vdrl na igrišče s pištolo za pasom. Čeprav naj bi Savidis imel dovoljenje za revolver, ga policija išče zaradi vdora na nogometno igrišče.

Namestnik ministra za šport Giorgos Vasiliadis je po sestanku s predsednikom vlade Aleksisom Ciprasom dejal, da se je vlada odločila za suspenz.

Tekmovanje se ne bo nadaljevalo, dokler se vsi ne bodo zedinili glede novega sistema in novih pravil ravnanja.

Značke: nogomet, grčija

Članki iz rubrike