tajda lekše Odkrito.si

Se je voditeljica na TV Slovenija dokončno ...

Shannon Hathaway Svet24.si

Mama ga je zalotila golega z učiteljico

tornado Svet24.si

Lahko uničujoče tornade pričakujemo tudi v ...

stari trg pri ložu Svet24.si

Župnika prebunkal, ker mu je posilil soprogo?

Justin Bieber Najstnica.si

Se je Justin Bieber vrnil k še enemu nekdanjemu ...

uvodna Petisvet

Očka, ne bo me več k tebi

blaz svab 2 ap Njena.si

Huda bolezen Blaža Švaba: kaj se dogaja z ...

nu
nu
0 14.03.2018 12:59:40

IZJEMNA SERIJA: Jupp tik pred rekordom

Jupp Heynckes je tik pred tem, da se znova vpiše v knjigo rekordov lige prvakov.

Ko se je v začetku oktobra po nekaj letih uživanja v penziji vrnil na klop Bayerna, je nemudoma postavil nov rekord. Z 72 leti je namreč postal najstarejši trener v ligi prvakov, bil je še leto dni starejši od Raymonda Goethalsa, ki je leta 1993 sedel na klopi Marseilla. Zdaj je le še zmago oziroma 90 minut oddaljen od še enega, precej bolj prestižnega rekorda lige prvakov.

Če bo Bayern danes dobil tudi povratno tekmo z Bešiktašem, bo Heynckes zabeležil še enajsto zaporedno zmago v tem najelitnejšem klubskem tekmovanju. Njegova velika serija se je začela konec sezone 2012/13, ko je na poti do naslova evropskega prvaka v četrtfinalu oziroma polfinalu po dvakrat premagal Juventus in Barcelono, v finalu pa na to še dortmundsko Borussio. Serija se je nadaljevala štiri leta kasneje, ko so Bavarci pod njegovim vodstvom dvakrat premagali Celtic, po enkrat pa Anderlecht, PSG in Bešiktaš.

Z današnjo zmago v Istanbulu bi se na vrhu lestvice otresel Louisa Van Gaala in Carla Ancelottija. Nizozemec je 10 zmag v nizu zabeležil v obdobju med leti 2000 in 2009, Niz zmag je začel v polfinalu leta 2000 kot trener Barce, končal pa ga je skoraj desetletje kasneje kot trener Bayerna. Italijan, ki je bil Heynckesov predhodnik na klopi bavarskega velikana, pa je deset zmag v LP nanizal v letih 2014 in 2015, ko je vodil madridski Real.

Glede na pet golov razlike s prve tekme je današnji dvoboj na Bosporju bolj kot ne formalnost, bo pa Osram, kot pravijo rdečeličnemu Heynckesu, vendarle imel razloge za lov na zmago.

Članki iz rubrike