andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

nu
nu
0 14.03.2018 12:30:16

Zakaj je v REPREZENTANCI le en igralec iz SLOVENIJE? In zakaj je to igralec, ki ga je KATANEC PREZIRAL? Kavčič pojasnjuje ...

alesfevzer.com
Slovenski selektor Tomaž Kavčič je na prvi seznam slovenske reprezentance uvrstil vsega enega nogometaša iz domače lige.

Novi slovenski selektor Tomaž Kavčič je razkril svoj prvi seznam v vlogi šefa članske slovenske izbrane vrste. 64-letni slovenski strokovnjak bo naslednji petek (23. marca) debitiral na klopi Slovenije na prijateljski tekmi z Avstrijo v Celovcu, štiri dni kasneje bo Slovenijo na Stožicah vodil na prijateljski tekmi z Belorusijo. Njegov prvi seznam je bil dokaj presenetljiv, saj na njem ni Boštjana Cesarja. Je pa na njem Kevin Kampl in trije novinci (Bajrić, Štulac, Črnigoj) ter en nogometaš iz slovenske lige.

Edini igralec iz slovenske lige je desni bočni branilec Maribora Martin Milec, ki se po dolgem času vrača v izbrano vrsto. Svetlolasega Štajerca je prejšnji selektor Srečko Katanec popolnoma prečrtal iz vseh svojih načrtov, rekli bi lahko celo, da ga je preziral. Razlog? Nekatere Milčeve izjave o selektorju, ki Katancu nikakor niso bile všeč. Zato na Mileca ni več računal. 

S Kavčičem je drugače. Novi slovenski selektor je pojasnil, zakaj je v izbrano vrsto vpoklical samo enega nogometaša iz slovenske lige in zakaj je ta nogometaš desni bočni branilec Maribora: "Martin Milec je edini predstavnik slovenske lige, tako pač tokrat je. Večina igralcev izhaja iz naše lige, nekateri so jo zapustili pred kratkim, Martin pa je na tem spisku pač edini, ki v njej igra trenutno. Ne zanima me, kaj je imel s prejšnjim selektorjem, s tem se nisem ukvarjal. Z njim začenjam od začetka, kot da se ni nic zgodilo, zelo dobro ga poznam, vem, kakšen je, in z njim zagotovo ne pričakujem nikakršnih težav."

Članki iz rubrike