Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.03.2018 17:14:48
Deli članek:

Pochettino razkril dogajanje iz ZAKULISJA: JUVE je počel TOLE in to je ODLOČILO DVOBOJ!

Reuters

Nogometaši Juventusa so v osmini finala lige prvakov kljub neugodnemu izhodišču s prve tekme vendarle upravičili vlogo favorita.

Potem ko so na svojem igrišču v dvoboju s Tottenhamom zapravili vodstvo z 2:0, so se morali v London k 'vročemu' tekmecu odpraviti z rezultatskim zaostankom. Res je, da je bil ta minimalen, toda vseeno, zaradi tega so morali igrati bolj napadalno in loviti nasprotnika.

Tudi na kultnem Wembleyju so že v prvem polčasu doživeli nov šok. Tottenham je novim zadetkom še povišal svojo prednost. Vendar so črno-beli v nadaljevanju zadeli dvakrat in stvari postavili na svoje mesto.

Zdaj se je oglasil trener Tottenhama Mauricio Pochettino in razkril, kaj se je dogajalo v zakulisju obračuna. To so stvari, ki prinašajo prednost velikim, saj ti iz bogatih izkušenj vedo, kako se stvarem streže.

Argentinski strokovnjak je povedal, da sta glavna moža Juventusa Andrea Angelli in Giuseppe Marotta med polčasom povratne tekme v tunelu, ki vodi proti slačilnicam, vršila pritisk na glavnega delivca pravice. Potem pa je priznal, da je bila to ogromna lekcija, kako se je treba obnašati.

"Če pogledamo samo statistične podatke z obeh srečanje, je očitno, da je bil Tottenham veliko boljši tekmec. Toda v nogometu - in ne samo v nogometu - ne gre le za boljšo predstavo, statistiko, več strelov na gol ali za višji odstotek posesti žoge. Odločilnega pomena so majhne podrobnosti. Pri Juventusu so specialisti za te stvari, navajeni so zmagovati in navajeni so vršiti pritisk na sodnika," je priznal Mauricio Pochettino, v njegovih besedah pa je bilo mogoče občutiti veliko spoštovanje do stare dame.

"Pred tekmo je bil tu Agnelli. Po tekmi Agnelli in Marotta. Med polčasom sem videl, kako sta vršila pritisk na sodnika," je razložil, in nadaljeval: "Ne rečem, da bi moral biti naš predsednik Daniel Levy tudi v tunelu pod tribunami. Samo to, da nas je Juventus veliko naučil glede tega, kako se je treba obnašati. Majhne podrobnosti so tiste, ki ogromno štejejo v takšnih obračunih. Torej v izenačenih srečanjih, v katerih imata obe moštvi možnosti za zmago. Verjamem, da lahko te malenkosti pripomorejo klubu, da doseže želeno."

S temi besedami je Pochettino samo še potrdil, da se v nogometnih dvobojih pomembne zadeve ne dogajajo samo na zelenici, temveč tudi zunaj nje.