Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.03.2018 16:03:17
Deli članek:

ŠOKANTNI PRIZORI! Vsaj 60 poškodovanih na velikem mestnem derbiju v brazilskem Recifeju (FOTO + VIDEO)

Navijači na eni strani in policisti ter varnostniki na drugi strani. Eni v druge usmerjajo prst in iščejo krivce za kaos na nogometni tekmi med Santa Cruzom in Sportom Recifejem.

Policija je odločna v svojem prepričanju, da so navijači sami krivi za nastalo zmedo med derbijem brazilske zvezne države Pernambucano. V enem trenutku so namreč sprožili tako imenovani plaz na tribuni, zaradi katerega so številni navijači zgrmeni po tribuni navzdol. Jasno, nastal je vsesplošni kaos, v katerem je prišlo tudi do obračunavanja med navijači na eni strani in policisti ter varnostniki na drugi strani.


Navijači so želeli na zelenico, da bi pomagali svojim kolegom, policisti in varnostniki so jim to želeli preprečiti. Vsaj 60 navijačev je bilo poškodovanih, 25 so jih odpeljali v bolnišnico, po zadnjih podatkih pa na srečo nihče ni v smrtni nevarnosti.

"Delovali smo v skladu s pravili. Vse skupaj so povzročili navijači. V prvi vrsti smo želeli pomagati poškodovanim, na drugi strani pa smo želeli ostale navijače zadržati na tribuni," je dejal šef policije Cezar Moraes. Pet najbolj divjih navijačev je policija privedla in priprla.

Ko so se strasti umirile, se je tekma celo nadaljevala in končala z neodločenim izidom 1:1.