Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.12.2017 11:56:57
Deli članek:

Fabio Capello razkril: Ibrahimovićev udarec? Razbil je lahko le steklo, najboljši igralec pa je ...

Švedski zvezdnik je v dresu Juventusa igral pod vodstvom velikega italijanskega strokovnjaka, ki se je dotaknil ene od takratnih pomanjkljivosti Zlatana Ibrahimovića.

Zlatan Ibrahimović je leta 2004 kot izjemen talent iz Ajaxa prestopil v Juventus, kjer je bil njegov trener veliki Fabio Capello, ki se je v intervjuju za Sky spomnil takratnih časov in sposobnosti švedskega zvezdnika.

"Ko je prišel, sem hitro spoznal, da ni imel dobrega udarca. Njegov zastopnik Mino Raiola mi je sicer govoril, da je izjemno močan in da ima takšen udarec, da vratarjem lomi prste … Odgovoril sem mu, da je edino, kar lahko razbije, steklo na oknu v fitnesu. Pozneje je vsakodnevno naporno treniral in zelo napredoval," je povedal Capello in dodal, da se z aktualnm napadalcem Manchester Uniteda nikoli ni zapletel v kakršenkoli spor. Kot denimo Pep Guardiola. "Manjši spor sem imel le z Jonathanom Zebino, a je direktor Luciano Moggi to hitro rešil."

vszi
In kdo je najboljši igralec, ki ga je Fabio Capello kadarkoli treniral? Nekdanji strateg Juventusa, Milana, Reala in selektor angleške reprezentance je izpostavil Ronalda. Brazilskega Ronalda. "Na žalost sem ga treniral pred koncem kariere, ko je imel 96 kilogramov. Vprašal sem ga, ‘Koliko si jih imel leta 2002, ko si osvojil svetovno prvenstvo?’ Odvrnil mi je, da 84, toda menim, da jih je imel 88. Bil je fantastičen igralec."