Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.12.2017 15:37:34
Deli članek:

TO BO ODMEVALO! Angleški sodnik NARAVNOST ŠOKIRAL in priznal! Nisem jim sodil prekrškov, želel sem ...

Reuters

Angleška premier liga je zagotovo ena najzanimivejših nogometnih lig na stari celini.

Toda da bi s tem razlogom želeli sodniki vplivati na dvoboj? Tega si nismo mislili. Toda  eden najboljših sodnikov na svetu Mark Clattenburg, ki je sodil vse mogoče finale velikih tekmovanj, se je pač določene tekme lotil po svoje in danes šokiral s svojo izpovedjo.

V sezoni 2015/16 je bil ob koncu sezone na vrsti obračun med Tottenhamom in Chelseajem, ki bi lahko Spurse v boju z Leicestrom dvignil v zares trd boj za naslov. Pa se to ni zgodilo, ker je na tisti tekmi Tottenham zapravil vse možnosti za naslov prvaka. 

Reuters

Sodnik pa je bil v zgodbo vključen takole, kot piše BBC: "Pustil sem Tottenhamu, da se samouničijo, zato da bi vsi mediji in ljudje po svetu dejali 'Tottenham je izgubil naslov'."

"Na tekmi bi jim lahko pokazal tri rdeče kartone. Toda zakaj? Če bi z igrišča poslal tri igralce Tottenhama, kako bi se glasili naslovi? 'Clattenburg jih je stal naslova'."

"To je bilo kot v gledališču, kako se je Tottenham sam uničil proti Chelseaju in kako je Leicester prišel do naslova. Pomagal sem tekmi. Nekateri bi se šli po pravilih, sam pa sem tekmo prikrojil mojemu načinu sojenja, zato tekme ni končalo zgolj sedem ali osem igralcev Spursov."

"Nisem jim dal priložnosti za izgovore. Moj načrt na tekmi je bil, 'naj sami izgubijo naslov'."