Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.11.2017 15:10:25
Deli članek:

Angleški velikan se IGRA Z OGNJEM: Wenger trmasto vztraja pri NENAVADNI odločitvi glede obeh največjih ZVEZDNIKOV

Reuters

Angleški velikan Arsenal se je odločil za zelo nenavadno in nevsakdanjo potezo.

Že od poletnega prestopnega roka sta bila Alexis Sanchez in Mesut Özil tarči evropskih velikanov, saj obema pogodba z Arsenalom poteče pogodba. To pomeni, da morajo, če želijo topničarji kaj zaslužiti od prodaje obeh najboljših nogometašev, oba prodati v zimskem prestopnem roku. Toda Arsene Wenger se je odločil za sila nenavadno potezo. 

Francoz je namreč  jasno sporočil, da januarja ne bo pustil oditi zvezdnikoma Alexisu Sanchezu in Mesutu Özilu, razen če se zgodi "nekaj neverjetnega". Čilencu in Nemcu se pogodba izteka, ob koncu sezone lahko topničarje zapustita kot prosta igralca. Sanchez in Özil imata veljavni pogodbi z Arsenalom do konca sezone, za zdaj pa sta zavrnila podpis nove. Özila zadnje dni povezujejo s prestopom v Barcelono, Sanchez pa je bil zadnji dan poletnega prestopnega roka blizu odhodu v Manchester City, a je prestop preprečil Arsenal. "Da, izključujem januarska prestopa. O tem ne razmišljam vsak dan. Dokler bosta tu, morata dati vse od sebe, tako za ekipo kot klub. V moji glavi bosta igralca Arsenala do konca sezone in tako odločitev smo sprejeli na začetku sezone. Razen če se zgodi nekaj neverjetnega," je povedal Wenger.

"Sta v zadnjem letu pogodbe. Bosta ostala še dlje? Na to je danes nemogoče odgovoriti, ker ne vem. Imata pa pogodbo do konca sezone. Nisem le jaz tisti, ki odloča. Tudi sama bosta morala odigrati svojo vlogo. Če bi bila odločitev le moja, potem bi ostala še dlje," je dodal.