elvis, tom-parker, kralj Svet24.si

Na dražbi prodali ikonične Presleyeve modre ...

Tit, bolezen DMD, Duchennova mišična distrofija Svet24.si

Otroci trpijo, o njihovi usodi pa odloča ...

darko horvat Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

jožef m Njena.si

Ljubezen na vasi: To so kandidatke Jožefa ...

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

nu
nu
0 28.11.2017 12:47:55

Crvena zvezda v TEŽAVAH, na tekmi leta ji grozi PRAZNA MARAKANA! Na ‘tapeti’ Uefe tudi Partizan in klub slovenskega reprezentanta

Navijači so poveličevali obsojenega vojnega zločinca.

UEFA ne pozna milosti. Evropska nogometna zveza je sprožila disciplinski postopek proti beograjskima velikanoma Crveni zvezi in Partizanu ter ruskemu Zenitu, ker so njihovi navijači na zadnjih evropskih preizkušnjah poveličevali vojnega zločinca Ratka Mladića, ki ga je sodišče v Haagu 22. oktobra spoznalo za krivega genocida v Srebrenici ter vojnih zločinov in zločinov zoper človečnost med obleganjem Sarajeva.

grobari
Zvezdine Delije so na zadnjem gostovanju pri Bate Borisovu v ligi Europa izobesili transparent, na katetem je pisalo "Četudi bi ti dali tisoč dosmrtnih kazni, te časten Srb slavi (Hiljadu doživotnih da su ti dali, častan Srbin tebe slavi)," medtem ko so Partizanovi Grobarji na domačem dvoboju z Young Boysi zapisali "Hvala tvoji mami (Nek je tvojoj majci hvala)."

zenit
Z namenom, da bi se izognili kazni, navijači Zvezde in Partizana niso omenjali konkretne osebe, ki ji je sporočilo namenjeno, toda Uefa je očitno ocenila, da je vsebina kljub temu dovolj jasna oziroma da ni dvoma o tem, kdo je v "glavni vlogi". Zvezdi tako grozi, da bo odločilno tekmo proti Kölnu za napredovanje v izločilne boje v ligi Europa igrala pred prazno Marakano, Partizan pa bi utegnil ostati brez pomoči navijačev v 1/16 finala istega tekmovanja. Enako velja za Zenit, katerega barve brani tudi Miha Mevlja. Njegovi navijači so bili sicer zelo konkretni. "Ratko Mladić, srbski heroj," je pisalo na njihovem transparentu na tekmi proti Vardarju.

Članki iz rubrike