rifelj 1 Odkrito.si

Gašper Rifelj zaključil plesno zgodbo

melania donald trump, vladimir putin Svet24.si

VIDEO: Neprecenljiv izraz na Melaniinem obrazu ob ...

pravljična ženska, voda Petisvet

Ponovite to besedo 100 krat dnevno in glejte, kaj ...

profimedia-0377285224 Svet24.si

Zaposleni delajo le štiri dni, plačani pa so za ...

sasa lešnjek Svet24.si

FOTO: Ambiciozna zvezda Briljantine ljubi osem let...

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme presenetila s čudovito novico

meghan markle, princ harry Njena.si

Ste vedeli, koliko Meghan Markle zapravi za svoja ...

nu
nu
2 21.11.2017 12:06:22

VID BELEC se je s svojim klubom vpisal v ZGODOVINO! Predsednik in navijači krivdo valijo na čarovnice

Italijanski prvoligaš Benevento ne popušča. Po zadnjem porazu s Sassuolom je stopil še stopnico višje, dosegel je rekord in se zapisal v nogometno zgodovino.

Skoraj bi se zgodilo, da od rekorda ne bi bilo nič, Benevento je namreč v drugi minuti sodniškega podaljška nedeljske tekme izenačil in ko je že vse kazalo, da bo osvojil svojo prvo točko v letošnji sezoni, je ... prejel zadetek - že 33 se jih je nabralo v njihovi mreži.

Tokrat je žogi iz mreže pobral Alberto Brignoli, sicer pa je v uvodnih krogih precejkrat klonil tudi Slovenec Vid Belec. "Položaj je zapleten," je po zadnjem neuspehu ugotavljal trener Roberto De Zerbi in takoj zatem dodal, da je bilo tako že takrat, ko je prišel v klub. "Vseeno se borimo in smo optimistični. Samo na takšen način se lahko izvlečemo," je vendarle poudaril, da ne mislijo vreči puške v koruzo.

Vendar nečesa ne morejo več spremeniti, tudi če bi po čudežu začeli zmagovati - s 13. porazom so namreč postali klub z najslabšim začetkom sezone v zgodovini petih najmočnejših lig v Evropi. Torej, poleg italijanske še angleške, nemške, francoske in španske. Še bolj zanimivo je to, da so ta neslavni rekord iz rok izmaknili Manchestru Unitedu, ki je leta 1930 sezono odprl z 12 zaporednimi porazi. Rdeči vragi so takrat z vsega eno zmago na koncu tudi izpadli iz lige.

Predsednik kluba Oreste Vigorito pozna razloge za tako slabe rezultate: "Krivi so zlobni vplivi, povezani s tem mestom. In to so čarovnice. Res je, vraževeren sem. Pa kaj potem?" Podobno razmišljajo tudi nekateri navijači, čigar podobne zapise je mogoče najti na družbenih omrežjih.

V grbu kluba je čarovnica, meščani pa zaradi hudega strahu še danes pred hišnimi vrati puščajo metlo in vrečo soli. Legenda pravi, da bi morala čarovnica, če bi prišla do hiše, najprej prešteti vse ščetine metle in vsa zrna soli, in preden bi ji to uspelo, bi se že zdanilo.

Članki iz rubrike